Zakelijke energieleveranciers vergelijken doe je zo

Home » Blog » Zakelijk » Zakelijke energieleveranciers vergelijken doe je zo

Zakelijke energieleveranciers vergelijken doe je zo

Zakelijke energieleveranciers vergelijken doe je zo

Elk bedrijf kan baten bij zakelijke energie, juist omdat het precies op de noden van een bedrijfsomgeving is afgestemd. Natuurlijk is de ene leverancier de andere niet, en dat zorgt ervoor dat veel bedrijven met nogal wat onduidelijkheid kampen. Als je het beste uit je bedrijf wil halen, dan is zoeken naar de beste leverancier en contract voor jouw situatie echter essentieel.

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je die zoektocht tot een goed einde wil brengen? Bepaalde factoren spelen een grote rol bij de kwaliteit die je kan verwachten, en daar een duidelijk beeld op hebben is dan ook van belang!

Belangrijk bij het vergelijken van energie leveranciers

Heel wat ondernemingen en kleine zelfstandigen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen bij de zoektocht naar een zakelijke energie leverancier. De volgende tips kunnen je echter helpen daar méér uit te halen!

1. Bepaal welk contract je wil aangaan

Hoewel er over het algemeen slechts kleine verschillen zijn tussen de zakelijke energieleveranciers, waaronder Gazprom Energy, is het toch de moeite waard om op zoek te gaan naar mogelijke contracten. Doorgaans kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een vast en een variabel contract. Bij de eerste ligt de maandelijkse kostprijs altijd even hoog of laag, ongeacht de stand van de marktprijs. Bij een variabel contract beweegt de prijs dan weer mee met de marktprijs, wat natuurlijk weer voordeel biedt als die lager komt te liggen.

2. Hoeveel energie heb je nodig?

Vervolgens is het ook belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel energie je maandelijks verwacht nodig te hebben. Het spreekt voor zich dat een kleine zelfstandige zonder personeel en met weinig machines heel wat minder elektriciteit en gas nodig zal hebben dan een grote multinational. Als je nog voor de zoektocht naar een goede leverancier weet hoeveel je ongeveer nodig hebt, dan zal het natuurlijk veel eenvoudiger worden om te kiezen!

3. De duur van het contract

Ook niet onbelangrijk is de duur van het contract dat je aangaat. Bepaalde leveranciers bieden bijvoorbeeld een korting als je langer bij hen aangesloten blijft. Zo bespaar je geld, maar dan zit je natuurlijk wel langer vast aan één aanbieder. Energie leveranciers zoals Gazprom Energy pakken echter wel uit met heel wat interessante voordelen, zodat je contract als zelfstandige duidelijker én goedkoper wordt. Op die manier krijg je meer waarde voor je geld, en heb je meer transparantie!

 
Door | 2018-03-13T16:07:32+00:00 maart 13th, 2018|Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie