Tips voor het maken van een eigen visitekaartje

//Tips voor het maken van een eigen visitekaartje

Tips voor het maken van een eigen visitekaartje

Tips voor het maken van een eigen visitekaartje

Visitekaartjes laten maken is niet zo moeilijk, maar het hoort er wel bij. Een strak ontworpen, mooi gedrukt visitekaartje maakt wel degelijk indruk. Kwam je vroeger nog wel met de standaard witte visitekaartjes, tegenwoordig kun je ze in allerlei variaties laten maken. Het formaat van 8,5 cm bij 4,5 cm is nog steeds het meest populaire formaat om visitekaartjes op te laten drukken. Dat geldt voor zowel liggende als staande visitekaartjes.

Soorten Visitekaartjes

Tegenwoordig kun je de kaartjes in heel wat meer uitvoeringen laten maken. Bijvoorbeeld dubbelgevouwen of een ander formaat, zoals ronde of vierkante visitekaartjes of zelfs in de vorm van een ananas of een hartje, als dat bijvoorbeeld relevant is voor je bedrijf. Maar ook in ander materiaal. Denk dan eens aan een leren of houten visite kaartje.
Duurzame gedrukte visitekaartjes zijn ook een trend. Je kunt kiezen voor gerecycled papier of natuur papier. Wil je super duurzaam zijn kun je ze ook van aluminium laten maken: ze blijven dan ook lang mooi, hoef je niet steeds nieuwe te laten maken!

Een creatief visitekaartje kan net even wat meer opvallen dan de standaard kaartjes als je een goede indruk wil maken. Het is dus de moeite waard om er iets leuks van te maken. De meest bijzondere die we zijn tegengekomen is een visitekaartje met een geurtje, hoe leuk is dat! Dat is wel een hele bijzondere binnenkomer.

Een visitekaartje ontwerpen

De meeste online drukkerijen waar je visitekaartjes kunt laten maken hebben een ontwerpmodule waarmee je zelf je ontwerp kunt maken. Die kun je dan laten uitvoeren zoals je wilt. Uiteraard kun je je visitekaartje ook laten ontwerpen door een designer als je dat niet ziet zitten.

Tips voor het maken van een visitekaartje

Maak het ontwerp niet te druk met van alles en nog wat. Je wilt dat de belangrijkste informatie er uitspringt.

De belangrijkste informatie is natuurlijk:
• Bedrijfsnaam
• Eigen naam
• Functie
• Contactgegevens/adres/telefoonnummer
• website
• Socialmedia/LinkedIn

Denk bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van een QR-code op je kaartje om de ontvanger te verleiden naar je website te gaan.
Maak gebruik van allebei de kanten. Zorg voor een mooi logo of zet een nette foto van jezelf op om zo professioneel mogelijk over te komen.
Leuke, aparte manieren om je visitekaartje achter te laten met een folder is als boekenlegger. Je zorgt dat het gedeelte met de contactgegevens er bovenuit steekt en je hoef niet bang te zijn dat je visitekaartje op de grote stapel belandt.

Visitekaartjes Accessoires

Er zijn ook mooie accessoires op de markt om je visitekaartjes in te doen zodat ze netjes blijven. Houders waar je ze in kunt schuiven van metaal, of een etui van leer. Op je bureau gebruik je een zogenaamd ‘visitekaartjesdisplay’, een doorzichtige houder zodat ze mooi in het zich liggen en netjes blijven.
Kortom, een visitekaartje maakt zeker de zakenman of de vrouw!

 
Door | 2020-02-25T15:27:35+00:00 februari 25th, 2020|Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie