Periodiek preventief onderhoud aan machines

Home » Blog » Zakelijk » Periodiek preventief onderhoud aan machines

Periodiek preventief onderhoud aan machines

Periodiek preventief onderhoud aan machines

Het productieproces in een bedrijf is veelal afhankelijk van machines. De lopende band van een pakketdienst, een paternoster in een grote opslag of een verpakkingsmachine van gedrukte artikelen. Het wordt allemaal gedaan met machines. Daar is het productieproces dan ook erg afhankelijk van. De machines moeten blijven draaien om het productieproces niet te hinderen. Belangrijk om te weten dat de machines dan ook goed preventief onderhoud verdienen. Wanneer een machine niet goed zal worden onderhouden, zal er door slijtage optreden. Langdurige slijtage aan een machine zal er toe leiden dat er onderdelen vervangen moeten worden. Of leidt zelfs tot stilstand van een machine. Dit is wat niemand wil.

 

Preventief onderhoud

Het preventief onderhoud is het onderhoud dat wordt gedaan om toekomstige gebreken te voorkomen. Dit wordt gedaan om installaties en machines bedrijfszeker te houden en het huidige prestatieniveau voor de toekomst te borgen. Het waarborgen van kwaliteit is van levensbelang voor het productieproces. Een belangrijk uitgangspunt bij preventief onderhoud is zeker ook de bedrijfszekerheid en veiligheid voor medewerkers. De machine moet absoluut veilig zijn en blijven om mee te werken.

 

Periodiek onderhoud

Periodiek preventief onderhoud is planbaar. Eens in de zoveel tijd is het nodig om alle smeerolie en moertjes na te lopen. Bij dit periodieke onderhoud zal ook direct gekeken worden naar de staat van andere onderdelen van de machine. Wanneer er slijtage optreedt of bijvoorbeeld metaalmoeheid, kan er bij preventief onderhoud voor worden gekozen om het onderdeel nu nog te laten zitten. Dan wordt er gepland om correctief onderhoud uit te voeren waarbij er een versleten onderdeel wordt vervangen.

 

Onderhoud door GTD

GTD Nederland is een onderneming die al meer dan tien jaar actief is op het gebied van industrieel onderhoud. Zij leveren zeer kwalitatief hoogwaardig integrale technische dienstverlening voor industriële apparatuur en installaties. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kan contact worden opgenomen met 0487-594904.

 
Door | 2017-01-03T11:15:23+00:00 januari 4th, 2017|Bouw en Advies, Bouwmaterialen, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie