Het perfecte kopje koffie

Het perfecte kopje koffie

Het perfecte kopje koffie

Op het werk smaakt een kopje koffie toch altijd veel beter dan thuis. Om deze reden is het dan ook des te belangrijker dat de koffie op het werk van de allerbeste kwaliteit is!

Hoe zorg je er nou voor dat koffie op zijn lekkerst is? En waar moet je allemaal aan denken als je dat kopje koffie wil zetten?

Allereerst moet je natuurlijk een perfecte machine hebben. Zonder machine wordt het kopje koffie zetten ook een beetje lastig. Er zijn tal van goeie koffiemachines op de markt. Zo zijn bijvoorbeeld de Melitta koffiemachines van uitstekende kwaliteit. De machine moet ervoor zorgen dat het water op een constante temperatuur blijft en dat dit water met een bepaalde druk door de ‘aderen’ richting de koffiepuck wordt gestuwd.

Daarnaast is hel heel belangrijk dat de bonen vers zijn en van goede kwaliteit. Dit is het allerbelangrijkste aandachtspunt voor het maken van een kopje koffie. Als de bonen niet goed zijn smaakt het hele kopje waarschijnlijk ook niet lekker.

Ook moet de afstelling tussen de machine en de molen precies goed zijn. Een verkeerde afstelling kan er ook voor zorgen dat het kopje koffie niet perfect smaakt. Met de instelling van de molen bepaal je hoeveel gram koffie hij/zij gebruikt en hoe fijn de koffie gemalen is.

Tot slot is het heel belangrijk dat de koffiemachine goed schoon gehouden wordt. De machine moet elke avond schoon gemaakt worden, niet alleen van buiten maar ook van binnen. Dat betekent: filterdragers schuren, filterbakjes poetsen, douche en o-ring schoonmaken, blindfilteren met poeder, naspoelen, druiprekjes en bak schoonmaken en van buiten schoonmaken. Ook moet de machine kalkvrij gehouden worden en regelmatig door een onderhoudsmonteur onderhouden worden.

Nu je de belangrijkste punten weet voor het zetten van het perfecte kopje koffie kan het bijna niet meer mis gaan!

Veel succes!

 

 
Door | 2017-11-16T13:45:21+00:00 november 16th, 2017|Blog, Eten & Drinken, Geen onderdeel van een categorie, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie