JDS en de Cloud

/, Zakelijk/JDS en de Cloud

JDS en de Cloud

JDS en de Cloud

Een aantal jaren geleden heeft JDS besloten om zelf professionele Clouddiensten te gaan aanbieden aan haar klanten. Geen ruimte huren in een groot datacenter, maar diensten binnen de muren van de eigen vestiging aanbieden. De keuze hiervoor was niet bijzonder lastig; om de kwaliteit te bieden die onze klanten van ons eisen, biedt dit ons veel meer mogelijkheden.

Deze kwaliteit uit zich in de volgende zaken:

• Professionele servers

• Zeer snelle storage met SSD-schijven

• Alles in tweevoud waardoor bij uitval of tijdens service alles door blijft draaien

• Meerdere internetlijnen van diverse aanbieders

• Een noodaggregaat dat stroomuitval opvangt

• Private servers voor iedere klant

• Aparte servers voor zware applicaties

• Optimale performance

• Continue monitoring en systeembeheer

Ons doel is om jouw ICT-partner te zijn met een focus op het bieden van oplossingen. Wij hanteren een adviserende rol om jouw bedrijf te evalueren en te analyseren en daarmee de beste oplossing voor jouw situatie te bieden. Hierbij moet je denken aan adviezen die oplossingen bieden voor huidige én toekomstige problemen, dan wel benodigdheden. JDS bedrijfsautomatisering bv kan jouw bedrijf kosten laten reduceren op ICT-gebied door beter gebruik te maken van de toepasbare en geschikte technologieën. Doordat deze kosten vooraf bekend zijn, is betere budgettering voor jou als klant een groot voordeel.

Wat is ‘werken in de Cloud’?

We hebben allemaal weleens gehoord over de Cloud, maar hoe werkt de Cloud? Wat houdt het eigenlijk in, werken in de Cloud? Simpel gezegd, is het werken in de Cloud het opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden op een andere plek dan jouw eigen locatie. Aangezien deze plek vaak onzichtbaar en onbekend is, wordt de term Cloud, oftewel “wolk”, gebruikt. Het werken in de Cloud gebeurd meestal via het internet, maar dat hoeft niet. Het is ook mogelijk om via ‘eigen’ verbindingen gebruik te maken van deze externe opslagplek. Een combinatie van beide verbindingen is ook mogelijk.

Hoe werkt de Cloud?

De externe opslagplek waarop gewerkt wordt, draait in een groot datacenter elders in het land of aan de andere kant van de aarde; de locatie maakt eigenlijk niet uit. Je kunt ervoor kiezen om alleen de e-mail en jouw bestanden in de Cloud op te slaan. Dan wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Office 365. Deze dienst draait in een datacenter van Microsoft en wordt door de eindgebruiker via het internet benaderd (een online verbinding). Naast alleen e-mail zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals een volledige werkplek in de Cloud. Via een browser kun je op elke gewenste plek werken; op kantoor, thuis of onderweg. We kunnen een aantal eigenschappen van werken in de Cloud vaststellen:

• De server staat niet meer bij jou op kantoor, maar in een datacenter.

• De dienst die afgenomen wordt, wordt gerealiseerd via de server op afstand.

• De dienst wordt beschikbaar gesteld via een verbinding. Dit kan het internet zijn, maar het kan ook een andere afgenomen verbinding zijn ( een intern netwerk of een vaste verbinding), of een combinatie hiervan. Hierbij zal altijd gekeken worden naar de meest passende oplossing voor jouw onderneming.

Voordelen van werken in de Cloud

Werken in de Cloud bespaart kosten en levert gebruiksgemak op. Hierbij alle voordelen op een rijtje:

• Je hebt geen eigen hard- en software nodig. Aanschaf, installatie, onderhoud en beheer hiervan doet JDS.

• Jouw data staat in onze professionele datacenters. Wij nemen maatregelen tegen brand, diefstal, hardwarestoringen, stroomuitval etc.

• Je betaald voor wat je daadwerkelijk gebruikt, vaak op abonnementsbasis, en bent flexibel in het beheren van jouw gebruikers.

• Je hebt altijd en overal toegang tot jouw eigen omgeving en kunt daarbij elk type device gebruiken;

• Er zijn talloze mogelijkheden om jouw eigen werkplek naar jouw wensen samen te stellen, inclusief het meennemen van bedrijfsspecifieke software of applicaties.

Voor welke bedrijven is werken in de Cloud interessant?

Werken in de Cloud is voor veel bedrijven interessant, maar niet voor iedereen. Het geeft veel flexibiliteit in de vorm van afname; pay-per-use en schaalbaarheid. Bij- of afschalen van capaciteit is dus over het algemeen geen probleem. Verder is de zorg voor infrastructuur en de investeringen daarvan geheel weggenomen, wat in de kosten veel kan schelen. Wel is het zo dat er per bedrijf verschillende eisen gesteld kunnen worden aan de Cloud, zoals: hoe wordt de data opgeslagen, waar wordt de data opgeslagen en hoe wordt deze data benaderd?

Wat kun je in de Cloud?

Je kunt in de Cloud eigenlijk alle mogelijke software draaien. Denk bijvoorbeeld aan allerlei online applicaties: ERP, boekhouding en CRM. Ook de bekendere hostingoplossingen: webshops, websites, e-mail en collaboratiesoftware kun je in de Cloud draaien. Daarnaast is het ook mogelijk specifieke serviceapplicaties te draaien in de Cloud. De manier waarop dit kan, is afhankelijk van eigenschappen van deze software. Je kunt dus geheel naar eigen wens jouw Cloud-omgeving in laten delen, waardoor je gewoon kunt werken zoals je dat gewend bent.

 
Door | 2020-05-07T09:58:00+00:00 mei 7th, 2020|Bedrijfsleven, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie