Het is gebeurd, we kijken meer naar een telefoon dan een TV…

//Het is gebeurd, we kijken meer naar een telefoon dan een TV…

Het is gebeurd, we kijken meer naar een telefoon dan een TV…

Het is gebeurd, we kijken meer naar een telefoon dan een TV…

Het is gebeurd, we kijken meer naar een telefoon dan een TV scherm…

Marketeers zien smartphones en tablets als een ‘tweede’ scherm waar mensen naar kijken tijdens televisie reclames. Echter niets is minder waar.

conference_call_telefonisch_vergaderen

Mensen die een smartphone of tablet hebben besteden een gemiddelde van 2 uur en 57 minuten met hun tablet en of smartphone elke dag, hiermee word er gemiddeld langer naar de smartphone pf tablet gestaard dan naar de TV. Het huidige gemiddelde voor de tijd die men gemiddeld naar de TV kijkt is 2 uur en 48 minuten per dag, als je dan ook nog de dedicated gebruikers erbij neemt is het zelfs ruim 3 uur en 45 minuten per dag.. Hiermee is de tablet of smartphone de TV voorbij gestreefd.

Deze uitslag zat er al enige tijd aan te komen. De hoeveelheid tijd die voor de TV word doorgebracht is al enkele jaren stabiel terwijl het gebruik van smartphones en tablets alleen maar toeneemt omdat ook TV gekeken word op de devices en ook TV gekeken kan worden op de smartphones of tablets.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel mensen door de tablets of smartphones minder naar de reguliere TV kijken in plaats van dat het aanvult. Door de nieuwe media is er feitelijk meer tijd in een dag gecreëerd doordat mensen tijdens het TV kijken ook content kijken op hun smartphones of tablets in dezelfde tijd.

conference_call_telefonisch_vergaderen

Door de verschuiving van tijd die besteed werd voor de TV naar de tablet en smartphone zal ook de advertentie industrie een draai moeten maken naar deze nieuwe devices. Hierdoor zullen reclame bureaus meer hun marketing budget gaan spreiden tussen TV reclames en advertenties op sociale media en applicaties en content op de smartphones of tablets. Op dit moment zien we die verschuiving nog niet en dat betekend dat de verschuiving nog moet plaats vinden en dat er nog een behoorlijke groei in de marketing van sociale media en content te verwachten valt in de komende jaren en dat de TV zenders juist minder inkomsten tegemoet kunnen zien.

Voordeel van online marketing is ook dat het mogelijk is om veel effectievere reclame te maken, exact op de doelgroep op interesse van de gebruiker en niet heel plat zoals het nu op TV gebeurd.

Voor meer informatie over telecom en gerelateerde zaken zie op 2Conference.nl voor Nederland en 2Conference.be voor Belgie

 
Door | 2014-12-10T07:37:20+00:00 december 10th, 2014|Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie