Het verschil in wegwerphandschoenen

//Het verschil in wegwerphandschoenen

Het verschil in wegwerphandschoenen

Het verschil in wegwerphandschoenen

Als je in de zorg werkt dan zijn wegwerphandschoenen onmisbaar. Er zijn verschillende soorten handschoenen, bijvoorbeeld steriele en niet steriele handschoenen. Hier lees je wat deze handschoenen inhouden en wanneer je moet kiezen voor steriele handschoenen of niet-steriele handschoenen.

Wat zijn steriele handschoenen?

Steriele handschoenen worden gedragen door medewerkers of verzorgers ter bescherming voor de cliënt of patiënt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de cliënt of patiënt een wond heeft en dan is het belangrijk dat er steriele handschoenen worden gedragen zodat de wond niet geïnfecteerd kan raken.

Wat zijn niet-steriele handschoenen?

Niet-steriele handschoenen worden gedragen ter bescherming van medewerkers of verzorgers zelf. Deze wegwerphandschoenen vallen onder een Persoonlijk Bescherming Middel (PBM). Niet-steriele handschoenen zorgen voor een kleinere kans dat micro-organismen op de handen van medewerkers of verzorgers worden overgedragen naar cliënten of patiënten, tijdens bepaalde handelingen.

Wanneer dien je handschoenen te dragen?

Wegwerphandschoenen worden gedragen ter bescherming voor de medewerkers, verzorgers, een cliënt of patiënt. Het is bedoeld om de huid te beschermen tijdens bepaalde handelingen tegen bepaalde stoffen uit hygiënisch en veiligheid oogpunt. Een medewerker of verzorgen kan bijvoorbeeld met onderstaande in contact komen:

–          Bloed

–          lichaamsvocht

–          urine

–          ontlasting

–          braaksel

–          beschadigde huid

 

Ook kunnen medewerkers of verzorgers in contact komen met verpleeg- en behandelmaterialen die hiermee in aanraking zij gekomen, zoals bevuild wasgoed, verband, stomaverzorging, mondverzorging, puncties en injecties.

Soorten handschoenen

Er zijn verschillende soorten materialen waar handschoenen van worden gemaakt, bijvoorbeeld:

–          Latex handschoenen

–          Vinyl handschoenen

–          Nitril handschoenen 

Naast het materiaal kun je kiezen voor gepoederde of ongepoederde handschoenen. Normaal gesproken worden gepoederde handschoenen standaard geproduceerd, het poeder zorgt minder snel voor zweethanden en zorgt ervoor dat je de handschoenen makkelijker aan en uit kunt trekken. Als u een gepoederde handschoen gebruikt, dient u na gebruik de handen te wassen om de poeder te verwijderen. Laat je goed informeren welke handschoenen het beste bij jou werk passen.

 

 

 
Door | 2018-04-18T11:17:51+00:00 april 18th, 2018|Webwinkels|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie