Trend: foodtruck-festivals

//Trend: foodtruck-festivals

Trend: foodtruck-festivals

Trend: foodtruck-festivals

Je ziet ze in heel Nederland steeds vaker verschijnen: foodtruck-festivals. Een foodtruck-festival is een festival waarbij er op een terrein (zoals bijvoorbeeld een park) allerlei busjes staan die verschillende gerechten aanbieden. De busjes trekken rond en staan inmiddels in erg veel steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Voorbeelden van foodtruck-festivals in Nederland zijn festival TREK, Rrrollend foodtruck-festival en het Food Festival.

Amerika
Foodtruck-festivals komen oorspronkelijk uit Amerika. Tijdens de Burgeroorlog werden er in eerste instantie met paarden mobiele keukens over de prairies gereden om eten voor de cowboys te verzorgen. Daarna werden foodtrucks een manier om arbeiders van een lunch te voorzien. De ondernemers van de mobiele eetwinkels kunnen gaan staan en gaan waar ze willen en zijn niet gebonden aan een vaste locatie. Die vrijheid zorgt ervoor dat foodtrucks ontzettend goed aanslaan, ook in Nederland.

Eten en drinken
Op foodtruck-festivals worden er vaak speciale gerechten in wat kleinere porties aangeboden zodat je bij verschillende busjes gerechten kunt proeven. Voorbeelden van gerechten die je tegen zou kunnen komen zijn variaties op bitterballen, pulled pork, buitenlandse gerechten en gebakjes. Uiteraard zijn er ook drankjes verkrijgbaar op een foodtruck-festival. Dit zijn standaard drankjes maar ook drankjes als speciaalbier of cocktails.

Toegang
De meeste foodtruck-festivals zijn gratis toegankelijk en je betaalt er met consumptiebonnen. Ook zijn de foodtruck-festivals voor iedereen toegankelijk, wat het ook een erg leuk uitje maakt om bijvoorbeeld met je gezin te gaan doen. Je kunt gerechten delen zodat je allemaal veel kunt proeven.

Muziek
Naast dat er busjes staan met eten wordt er ook altijd voor leuke muziek gezorgd, wat bijdraagt aan het echte festival gevoel. Er staan tafels en stoelen maar ook statafels, waardoor je heerlijk van het eten kunt genieten maar ook kunt dansen.

Houd je van eten, proeven en gezelligheid? Bekijk dan welke foodtruck-festivals er bij jou in de buurt zijn en geniet van een leuke dag!

 
Door | 2016-06-07T12:11:43+00:00 juni 7th, 2016|Voeding|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie