Top 4 cocktailbarren in Amsterdam

//Top 4 cocktailbarren in Amsterdam

Top 4 cocktailbarren in Amsterdam

Top 4 cocktailbarren in Amsterdam

Cocktails, ze zijn er in alle soorten en maten. Er zijn natuurlijk de klassiekers zoals de cosmopolitan cocktail. Deze heerlijk cocktail werd populair dankzij de dames van ‘Sex and the City’. Zij nipten iedere avond aan deze heerlijke cocktailmix van vodka en cranberrysap. Een andere klassieker is de dutch mojito. Woonachtig in Amsterdam? Of een avondje uit in onze hoofdstad? Er zijn talloze cocktailbarren om van deze drankjes te genieten.

1 – Tales & Spirits

Deze – in 2012 – geopende bar is razend populair bij de Amsterdammers. En dat is terecht. Het interieur zorgt voor een oudhollandse sfeerbeleving. Veel cocktailtools uit de prohibition-tijd sieren deze horecazaak. Als je gelukt hebt, staat Rob achter de bar. Een oude rot in het vak die alles tegelijk kan. Vier cocktails tegelijk bereiden en socializen met klanten aan de bar. Naast cocktails biedt Tales & Spirits ook een shared diner aan waardoor je met kleine hapjes kunt delen met anderen. Een enigszins nieuw, maar erg smakelijk initiatief dat vaak wordt gecombineerd met een goede cocktail.

2 – Salmuera

Deze prachtige cocktailbar aan de Rozengracht heeft allerlei Latijns-Amerikaanse invloeden. Je kunt hier heerlijk tafelen met je geliefde, vrienden of familie. Vooral voor de romanticus zijn er talloze opties voor de perfecte date. Denk aan een gedeeld diner met kleine hapjes, romantische tafeltjes en veilige (maar ook avontuurlijke) cocktails. Verwacht op de kaart de Zuid-Amerikaanse klassiekers zoals de Margarita of de iets meer spannende cocktails zoals tequilas, mezcals of piscos.

3 – Door 74

Door 74 is een bijzonder concept en tevens cocktailbar. Het adres van deze bar is namelijk onbekend, dus je kunt er alleen toevallig komen. Tenzij je natuurlijk iemand kent, die het ontdekt heeft. Vroeger – in de jaren ‘20 – was het namelijk heel normaal dat bars op geheime locaties opereren. Het was namelijk toen nog verboden om alcohol te verkopen. Natuurlijk is dat nu niet meer het geval, maar deze bar heeft zich laten inspireren door deze trend van vroeger. Je merkt dan ook meteen de Amerikaanse historische invloeden als je de bar binnenstapt. Je jas wordt aangenomen, er draait oude Amerikaanse jazzmuziek, mannen zijn er heren en dames vrouwen, stijlvolle klassieke cocktails en bartenders. Je waant je weer helemaal in de jaren ‘20 en deze bar is dan ook een echte beleving.

4 – Hugo’s

Deze cocktailbar doet alles net even een beetje anders. Het kan niet gek genoeg! De eigenaar van deze cocktailbar wilde zijn cocktails spectaculairder maken dan de gemiddelde cocktail, en dat is gelukt! Je hoeft het maar te vragen en er belanden haribosnoepjes in je cocktail. Je moet er van houden, het is een beetje gek maar dat maakt het juist leuk. Daarnaast zijn er buiten de klassieke cocktails ook een aantal pareltjes die het bestellen zeker waard zijn.

Kom je binnenkort niet in Amsterdam maar ben je wel nieuwsgierig naar andere prachtige cocktailbarren? In deze buitenlandse steden zijn ook een aantal stijlvolle barren te vinden.

 
Door | 2016-09-02T12:15:00+00:00 september 2nd, 2016|Voeding|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie