Wandeling maken door rotterdam met een verhalenverteller

//Wandeling maken door rotterdam met een verhalenverteller

Wandeling maken door rotterdam met een verhalenverteller

Wandeling maken door rotterdam met een verhalenverteller

Rotterdam, eigenlijk te groot voor een eendaags bezoek. Het is de werkstad van Nederland met de grootste haven van Europa, in het verleden zelfs van de wereld.

Een stadswandeling Rotterdam moet haast wel gecombineerd worden met een vaartocht naar de havens. Rondvaartorganisaties en watertaxi’s spelen op die behoefte in.

De stad profileert zich wel als het Manhatten aan de Maas, vanwege het grote aantal wolkenkrabbers. Het Witte Huis (1898, 45 m) was in vroeger tijden het hoogste kantoorgebouw van Europa, tegenwoordig de Maastoren (2009, 164,75 m). Enkele tientallen jaren geleden waren dat de Euromast en de Medische Faculteit, beide voor het publiek toegankelijk. Inmiddels is de Euromast opgehoogd naar 185 meter.

Markante gebouwen van deze tijd tijdens stadswandeling Rotterdam

Rotterdam durft zich te laten zien. Waren daar eerst de kubuswoningen van Piet Blom en de vernieuwde Willemsbrug, tegenwoordig heb je de Erasmusbrug die het centrum verbindt met De Kop van Zuid, waar het eerder genoemde Manhatten is gebouwd. Rem Koolhaas bouwde er

De Rotterdam, het gebouw met het grootste vloeroppervlak van Nederland, 44 verdiepingen hoog.

Verder kwamen onlangs klaar de Markthal en de nieuwe overkapping van het centraal station, beide grote trekpleisters, ook voor buitenlandse toeristen.

Eigenlijkgeld voor een stadswandeling Rotterdam (net als voor Amsterdam) dat je in een dag de stad niet kunt zien. Vervoer op een step kan uw actieradius wat vergroten.

Storytrail helpt u graag bij het doen van een voorstel voor een interessante stadswandeling Rotterdam, al dan niet met overnachting.

Stadswandeling Rotterdam is zeker de moeite waard

stadswandeling rotterdamRotterdam laat niet alleen zijn moderne gebouwen zien, maar u kunt ook oude sfeervolle plekjes opzoeken zoals De Oude Haven of als u van winkelen houdt de Lijnbaan en de Koopgoot.

Een stadswandeling in Breda of Rotterdam leent zich bij uitstek voor een combinatie met een rondvaart. Als u de havens niet gezien hebt, hebt u Rotterdam niet gezien. Wandelen kan alleen of georganiseerd, mogelijkheden genoeg.

 
Door | 2015-08-31T09:08:25+00:00 augustus 31st, 2015|Vakantie & Reizen|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie