Ontdek het historische Berlijn tijdens de Marathon

/, Vakantie & Reizen/Ontdek het historische Berlijn tijdens de Marathon

Ontdek het historische Berlijn tijdens de Marathon

Ontdek het historische Berlijn tijdens de Marathon

Wanneer je een hardloper bent en graag buitenlandse marathons loopt, dan mag je de marathon van Berlijn eigenlijk niet overslaan. Op 27 september 2020 vindt in Berlijn de 45e marathon plaats, waarbij vele internationale marathonrenners hun weg naar Berlijn weten te vinden. Het voordeel is dat Berlijn op relatief dichtbij ligt. Wanneer je ruim op tijd in alle rust naar Berlijn rijdt met je eigen auto, zul je voldoende uitgerust zijn om de marathon te lopen en ook te genieten van de historische hoogtepunten die de stad biedt. Er zijn overnachtingsmogelijkheden voldoende om de volgende dag uitgerust de terugweg naar Nederland aan te vangen.

De route

Ongetwijfeld zul je op de hoogte zijn van de woelige geschiedenis van de stad Berlijn. Alle hoogtepunten uit de geschiedenis van deze stad zul je tijdens de Berlijn marathon tegenkomen. De marathon start om 9:00 in de ochtend bij de Brandenburger Tor en leidt je langs alle bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard kom je langs de Reichstag, het Duitse parlement, maar ook de beroemde Berlijnse kerken, zoals de Berliner Dom en de Gedächtniskirche. Het voormalige stadhuis, Rathaus Schöneberg moet je ook gezien hebben. Dit is de plek waar onder andere president Kennedy de beroemde woorden ‘Ich bin ein Berliner’ uitsprak. Totaal mag je 6 uur en 15 minuten doen om de route uit te lopen, dus probeer in Berlijn je persoonlijk record te verbreken.

Georganiseerde marathonreis naar Berlijn

Wil je je tijdens de marathon nergens druk over maken? Met een georganiseerde marathonreis is alles voor jouw tot in de puntje geregeld. Je reist al een dag van te voren naar Berlijn, waar je in een hotel naar keuze kunt inchecken. Tevens haal je die dag ook je startnummer op. Je hebt dan nog alle tijd om je voor te bereiden of Berlijn te ontdekken. De volgende dag is dan de marathon en na de marathon rust je ontspannen uit op je hotelkamer. Na een goed ontbijt is het de volgende ochtend is weer tijd om te vertrekken naar Nederland met uiteraard een mooie medaille.

 
Door | 2020-01-06T08:03:01+00:00 januari 6th, 2020|Sport, Vakantie & Reizen|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie