De beroemde Olympusberg in Griekenland

Home » Blog » Vakantie & Reizen » De beroemde Olympusberg in Griekenland

De beroemde Olympusberg in Griekenland

De beroemde Olympusberg in Griekenland

Het is misschien wel de meest bekende berg van Griekenland: de Olympusberg met als hoogste punt de Mytikas, gelegen op een hoogte van 2.917 meter. De Mytikas bevindt zich aan de linkerkant van de V-vormige bergpiek. De rechterkant van de V-vorm staat bekend als de ‘Troon van Zeus’, door de Grieken ‘Thronos Dios’ genoemd. De imposante Olympusberg is gelegen ten noorden van Larisa en ten zuiden van Thessaloniki.

Wandelen en klimmen

Wil je de Olympusberg eens in het echt aanschouwen, dan ben je het voordeligst uit met een last minute Griekenland. Het bezoeken van de berg is echt de moeite waard. Hij zal je betoveren met zijn diepe ravijnen en talloze bergpieken. De berg is gelegen in het eerste Nationale Park van Griekenland. Er zijn mooie wandelroutes langs de Olympus te vinden die je naar de mooiste plekjes en uitzichten brengen.

De omgeving is er prachtig en divers. Je zal er diverse endemische planten vinden en neem je de Europese E4 wandelroute, dan brengt deze je langs diverse schitterende bergtoppen en het plateau van de Muzen. Ook klimmers zullen zich hier goed vermaken. Het is namelijk een zeer populaire berg om te beklimmen. Jaarlijks beklimmen meer dan 12.000 mensen de Olympus.

De goden van Olympus

De Olympusberg dankt zijn naam aan de Olympische goden, waar er twaalf van zijn. De mythische bewoners van de Olympus heeft iedereen in de geschiedenisboeken wel eens voorbij zien komen: Zeus, Hera, Poseidon, Demeter, Apollo, Artemis, Hermes, Athena, Ares, Aphrodite, Hephaestus en Hestia.

Volgens de Griekse mythologie wonen zij op de Olympusberg, omdat dit de grens zou zijn tussen de aarde en de hemel. Daarbij konden ze vanaf die grote hoogte al het leven op aarde in het oog houden. De helft van de goden is vrouwelijk en de andere helft mannelijk en ze werden door de oude Grieken vereerd. De goden en godinnen hebben zelfs een eigen altaar gekregen aan de voet van de bekende berg Acropolis.

 
Door | 2015-05-12T08:08:09+00:00 mei 12th, 2015|Vakantie & Reizen|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie