Waar let je op bij het kiezen van een kinderfiets?

//Waar let je op bij het kiezen van een kinderfiets?

Waar let je op bij het kiezen van een kinderfiets?

Waar let je op bij het kiezen van een kinderfiets?

Een kinderfiets kopen vraagt om een hele andere kijk dan het kopen van een fiets voor tieners of volwassenen. Een kinderfiets is immers voor kinderen. En kinderen moeten beschermd worden, kinderen moeten kunnen spelen, kinderen groeien en kinderen stoeien… Waar let je op bij het kopen van een kinderfiets?

De maat

De allereerste stap is het zoeken naar de juiste maat fiets voor je kind. Voorkom de fout die veel mensen maken: een kinderfiets kopen op de groei! Fout! Niet doen! Je kind moet goed bij de grond kunnen, dat is simpelweg een kwestie van veiligheid! Heb je ooit weleens gezien hoe een kind op een veel te grote fiets rijdt en dan opeens moet stoppen? Ze moeten zich zo ongeveer van hun fiets afgooien om snel bij de grond te kunnen komen met hun voet. Een hoop geslinger tot gevolg, wat uiteraard allesbehalve veilig is op een openbare weg. Maar daarnaast kan een kind op een te grote, maar ook op een te kleine fiets een niet gezonde houding aan moeten nemen om te kunnen fietsen. Dat ook dat niet bevorderlijk is voor het welzijn van je kind mag duidelijk zijn.

Kwaliteit

Een fiets die uit elkaar valt als er over een hobbeltje gereden wordt…uiteraard niet handig. Koop een fiets die van een goede kwaliteit is en waarvan je zeker weet dat alles goed aan elkaar vastzit. Loop de fiets regelmatig na of alles nog goed vastzit. Of laat de fiets door de fietsenmaker af en toe eens nakijken.

Speelplezier

Kinderen willen spelen. Ook met de fiets. Koop een fiets waar je kind ook mee mag en kan spelen. Lekker de velden door, over bospaadjes heen, de duinen door of gewoon door de plassen in de speeltuin. Hoe dan ook: een kinderfiets moet tegen een stootje kunnen! Zo vergroot je het fietsplezier en het plezier in het bewegen in het algemeen. Mooi meegenomen toch?!

Kleur en extra’s

Natuurlijk wil ook het kinderoog wat. Naast alle nuttige zaken als hierboven omschreven, ga je uiteraard ook kijken naar de persoonlijke interesses van je kind. Welke kleur vindt het mooi, is een mandje of kratje voorop handig, welk model past bij je kind en kies je wel of niet voor versnellingen? Volgens de fietsersbond kan je het beste kiezen voor een fiets met zowel een terugtraprem als een handrem.

 
Door | 2020-10-15T13:18:13+00:00 oktober 15th, 2020|Speelgoed|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie