Weg met kerst

//Weg met kerst

Weg met kerst

Weg met kerst

Kerst staat weer voor de deur en tijdens deze dagen gaan Nederlanders massaal op pad om onder andere kerstinkopen te doen of op vakantie te gaan. Kerst entertainment is belangrijk en mensen zoeken het verder dan het eigen land.

Top 10 populairste landen

Waar gaan wij als Nederlanders nou het meest naar toe om en tijdens de kerstdagen. In 2013 waren Londen, New York en Berlijn de meest populaire bestemmingen om heen te gaan. Dit jaar veranderd daar waarschijnlijk niet heel veel aan. De top 3 is enigszins gewijzigd.

Op nummer één staat nog steeds Londen. Men steekt graag de Noordzee over om de hoofdstad van Engeland te bezoeken. Shoppen, lekker eten en cultuur opsnuiven is allemaal mogelijk in Londen.

Berlijn komt op de tweede plaats. Vorig jaar stond de hoofdstad van Duitsland nog op de tweede plaats. De historische stad zal naar verwachting dit jaar ongeveer 84% meer Nederlanders trekken rond de kerstdagen.

Op de derde plaats komt Parijs. Ten opzichte van vorig jaar is de hoofdstad van Frankrijk een plaatsje gestegen en heeft er voor gezorgd dat New York uit de top drie is verdwenen.

De top tien wordt aangevuld door New York, Praag, Rome, Antwerpen, Barcelona, Düsseldorf en Maastricht. Opvallend is het feit dat Amsterdam, onze eigen hoofdstad, dit jaar niet in trek is bij Nederlanders. Toch blijven de meeste mensen wel liever in Europa en is alleen New York daarnaast erg populair. Over het algemeen gaan er dit jaar meer mensen weg dan afgelopen jaar.

Nederlanders die de kerst liever niet in de kou (en hopelijk sneeuw) doorbrengen kiezen echter dit jaar ook voor de wat warmere oorden. Buiten de top 10 om is Thailand erg populair tijdens kerst. Zij verwachten dit jaar ongeveer de helft meer Nederlanders ten opzichte van voorgaand jaar.

Nog niet kunnen beslissen wat te doen met kerst? Het hoeft niet perse ver van huis te zijn. Thuis met familie en/of vrienden kan evenveel sfeer geven als in Londen of Berlijn. Via www.kerstentertainment.nl kunt u entertainment vinden op maat voor de kerstdagen.

 
Door | 2014-12-10T11:08:23+00:00 december 10th, 2014|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie