Webhosting en Domeinnamen

//Webhosting en Domeinnamen

Webhosting en Domeinnamen

Webhosting en Domeinnamen

3IX Webhosting en domeinnamenWebhosting en domeinnamen, het is tegenwoordig heel normaal dat je als bedrijf vertegenwoordigt bent op het net met je eigen domeinnaam en website. Eerst waren de .com domeinen heel populair, maar inddels is de .nl extensie heel veel gebruikt en zijn er al meer dan 5,5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd.

Je kunt tegenwoordig ook nieuwe extensies vastleggen en zelf je eigen extensie aanvragen. Al is dit wel erg duur en eigenlijk alleen weggelegd voor grote bedrijven. Zo is er onder meer ook de extensie .frl voor Friesland. En Friesen krijgen voorrang bij het aanvragen van een domeinnaam met de ‘Friese’ extensie. Friesland heeft hiermee de primeur in Nederland. De provincie is de eerste met een eigen extensie.

Ook Google start met Google Domains zijn eigen registrar, een dienst voor het registreren, kopen en verkopen van domeinnamen. Vooralsnog is Google Domains een test en werkt het alleen op uitnodiging, meldt Google. Google biedt geen webhosting bij de domeinnamen.

Voordelen van een eigen domeinnaam

Een domeinnaam is het adres van je website. Het domeinnaam van deze website is www.ku6.nl.  Met een eigen domeinnaam en eventueel een hostingpakket kun je profiteren van een aantal voordelen zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf e-mailadressen aan te maken. Met een eigen domeinnaam zal je e-mailadres nooit wijzigen en kun je zelf bepalen welke je gebruikt.

Wat is webhosting?

Webhosting is de plek waar je website opgeslagen is, die vervolgens bereikbaar is via je eigen domeinnaam, het gaat dus om de combinatie van webhosting en domeinnamen. Websites worden opgeslagen op server die in grote datacentrums staan verspreid over heel Nederland.

Webhosting, of simpelweg hosting, is het ter beschikking stellen van een ruimte op een webserver, en waar je vervolgens je website kunt plaatsen en waar je e-mails afgehandeld worden. Zo’n server is 24 uur per dag verbonden met internet. Een datacenter heeft speciale computerruimtes waar honderden webservers kunnen staan.

 
Door | 2014-12-12T09:21:52+00:00 december 12th, 2014|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie