Verkeersborden gaan binnenkort ook met de tijd mee

//Verkeersborden gaan binnenkort ook met de tijd mee

Verkeersborden gaan binnenkort ook met de tijd mee

Verkeersborden gaan binnenkort ook met de tijd mee

Verkeersborden zijn toch wel een van de meest traditionele gebruiksobjecten in het verkeer. Diensten als rijlessen of een slipcursus ontwikkelen zich continue, maar verkeersborden lopen in dat opzicht redelijk achter. Ook Nederlands grootste verkeersbordenfabrikant HR Groep uit Rijswijk is zich hiervan bewust. Ooit begonnen zij in een schuurtje in Den Haag. Nu zij ze uitgegroeid tot de grootste aanbieder op het gebied van lantaarnpalen, straatmeubilair en natuurlijk verkeersborden in Nederland. Om ook de verkeersborden met de tijd mee te laten gaan, ontwikkelen ze ‘slimme verkeersborden’.

Een straat vol met sensoren

HR Groep wil dat over een paar jaar in heel Nederland ‘slimme verkeersborden’ hangen. Niet alleen de borden, maar ook straatmeubilair zal slimmer gemaakt worden. HR Groep wil dit bereiken door in al het straatmeubilair, lantaarnpalen en verkeersborden een sensor te plaatsen die gekoppeld is aan een database. Op deze manier kunnen al deze objecten in beeld worden gebracht. Zo kan makkelijker in de gaten gehouden worden waar bijvoorbeeld nooit iemand op een bankje zit of wanneer er een straatlantaarn kapot is.

Vergroten van de veiligheid

De overheid wil minder verkeersborden langs de weg plaatsen. Hierdoor hoeft een bestuurder zich niet op verschillende punten te focussen en ziet hij bepaalde borden die wel belangrijk zijn sneller. Het is alleen wel belangrijk om te weten waar de borden dan allemaal staan. Ook gemeenten in grote steden hechten waarde aan sensoren in bijvoorbeeld prullenbakken. Zo weet een gemeentewerker precies welke prullenbakken geleegd moeten worden en verricht hij geen dubbel werk.

Tal van mogelijkheden

Uiteindelijk wil het bedrijf nog veel verder gaan. Zo willen ze er uiteindelijk voor zorgen dat snelheidsborden kunnen communiceren met auto’s. Wanneer een auto langs een snelheidsbord rijdt, maakt het bord contact met de auto en gaat de auto vanzelf de gewenste snelheid rijden. Hier moeten de verkeersborden natuurlijk eerst een flinke ontwikkeling voor ondergaan voordat deze mogelijkheid daadwerkelijk waargemaakt kan worden.

 
Door | 2016-01-18T12:42:00+00:00 januari 18th, 2016|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie