Je huis besturen met the internet of things

//Je huis besturen met the internet of things

Je huis besturen met the internet of things

Je huis besturen met the internet of things

Er zijn al veel losse huishoudelijke apparaten die gebruik maken van het internet of things maar er was nog geen centraal apparaat waar je ze allemaal mee aan kunt sturen.

Met Google Home en Alexa van Amazon is dit nu wel mogelijk in zekere zin.
Een groot aantal apparaten die gebruik maken van the internet of things zijn aan te sturen via Google Home en Alexa.

 

Hoe werken Google Home en Alexa?

 

Het besturingssysteem heeft ongeveer de grootte van een lamp en is te besturen met je stem.
Zo kun je je favoriete nummers afspelen in alle kamers van je huis en is het mogelijk om je tv te besturen. Daarnaast kun je Google Home en Alexa gebruiken als online zoekmachine en is het te gebruiken om online te winkelen. Dit werkt hetzelfde als het aansturen van je multimedia. Daar blijft het echter niet bij. Lampen, het koffiezetapparaat en de thermometer kunnen ook worden aangestuurd met Google Home en Alexa.

Een persoonlijke assistent

 

Naast het besturen van je muziek, tv en andere apparaten en applicaties die behoren tot het Internet of things kunnen Google Home en Alexa ook dienen als een persoonlijke assistent.

Je agenda kan verwerkt worden in Alexa of Google Home en je bewust maken van je afspraken. Daarnaast is het apparaatje in staat om een smsje of berichtje te versturen aan één van je contacten en kan het bijhouden of dat pakketje al onderweg is dat je gisteren online hebt besteld.

 

Eigenlijk zijn Google Home en Alexa al een stap verder in het principe van internet of things.
In plaats van een enkel apparaat dat te besturen is maken ze gebruiken van je hele huis en kunnen ze dienen als een persoonlijke assistent.

 

 
Door | 2017-02-24T16:35:27+00:00 februari 24th, 2017|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie