Belangrijkste vormen van e-commerce marketing

//Belangrijkste vormen van e-commerce marketing

Belangrijkste vormen van e-commerce marketing

Belangrijkste vormen van e-commerce marketing

Dat online marketing belangrijk is dat weten we wel. Ook zijn er talloze manieren om aan online marketing te doen. Echter zijn er maar een aantal methoden heel effectief. In dit artikel worden de allerbelangrijkste en beste vormen even kort besproken en uitgelegd.

E-mail marketing 

E-mail marketing is een heel belangrijk en onmisbaar kanaal binnen e-commerce marketing. Het is perfect voor het relatiebeheer met je huidige klanten. De kunst van e-mail marketing is het automatiseren van het persoonlijke. Je kan via de e-mail onder andere nieuwsbrieven of andere soorten e-mails naar de persoonlijke inbox van de ontvangers sturen. De grote voordelen van e-mail marketing is dat het relatief goedkoop is, er kan snel actie worden ondernomen en de resultaten zijn direct meetbaar.

Zoekmachine marketing 

Zoekmachine marketing is een verzamelnaam voor de twee pijlers: SEA en SEO. SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA is een vorm van reclame waarbij je je website, producten en diensten met betaalde advertenties in de resultaten van online zoekmachines promoot. Bij SEO verbeter je de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten. SEA is dus betaald en SEO is niet betaald.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing belonen de adverteerders hun partners (affiliates) voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd. Je kan via een affiliate eigenlijk alles wel promoten wat je wil. Dit kunnen diensten zijn zoals naar de kapper gaan of een dagje paintballen maar ook digitale producten en of digitale diensten. Dit komt over het algemeen vaker voor.

Social media marketing

Social media marketing is echt gericht op het aangaan van een dialoog met de klanten. De sociale mediakanalen worden hierbij ingezet met als doel marketing (communicatie) doelstellingen te realiseren. De grootste voordelen van social media marketing zijn om loyaliteit, klanttevredenheid en een merkvoorkeur te creëren bij je klanten.

 
Door | 2018-03-15T09:30:29+00:00 maart 15th, 2018|Marketing|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie