Nagellak is het kersje op de taart als het om je look gaat. Wist je dat nagellak zelfs tot de top meest gebruikte beautyproducten behoord? Aanleiding genoeg dus voor wat nagellakfeitjes op een rijtje.
Geschiedenis van nagellak
Nagellak gaat ver terug in de geschiedenis en stamt af van 3.000 jaar voor Christus. De Chinezen waren de uitvinders ervan en onder hen was nagellak dan ook zeer populair. Zij maakten de lak van eiwitten, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en gelatine. De nagellak had, naast het feit dat het ter verfraaiing was, ook een functie. Er werd namelijk je klasse mee aangeduid. Behoorde jij tot de lagere klassen, dan had je een lichte kleur nagellak. Behoorde je tot de hogere klassen dan waren je nagels rood gelakt.
Acrylnagels ontstonden uit de tandheelkunde
In 1978 bracht een tandarts acrylnagels op de markt. Hij creëerde acrylnagels met behulp van tandtechniek, waar menig nagelgroothandel nu profijt van heeft.
Houdbaarheidsdatum nagellak
Aan alles komt een eind en zo ook aan je flesje nagellak. Waar je je nagellak ook bewaard, na twee jaar (na openen) kun je hem echt beter weggooien. Is je flesje nog nooit geopend, dan is hij na honderd jaar nog goed. De dampen die in de lucht voor komen verandert de verhoudingen van ingrediënten van je nagellak, waardoor hij beperkt houdbaar is.
Nagellak van 2,5 ton
Een potje nagellak kost doorgaans hooguit twee tientjes, maar zoals met alle producten heb je ook duurdere varianten. Aan de duurste nagellak die verkrijgbaar is hangt een prijskaartje van maar liefst 250.000 dollar. Dat is niet voor niets, want de nagellak is gemaakt van 267 karaats zwarte diamanten.
Je mag je nagels niet in het vliegtuig lakken
Wist je dat het verboden is om je nagels te lakken in een vliegtuig? Je kant er zelfs voor worden gearresteerd, wat al eens eerder gebeurd is. Vliegmaatschappijen houden gewoon niet van nagellak.
Geef een reactie