Waarom je moet kiezen voor een Beton Ciré vloer

//Waarom je moet kiezen voor een Beton Ciré vloer

Waarom je moet kiezen voor een Beton Ciré vloer

Waarom je moet kiezen voor een Beton Ciré vloer

Het valt mij op dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor een betonnen vloer. Vroeger werden betonnen vloeren vooral veel in de badkamer aangelegd omdat ze makkelijk schoon te maken en schimmelwerend zijn, maar tegenwoordig zie je betonnen vloeren ook steeds meer in de huiskamer. Betonnen vloeren worden vaak Beton Ciré vloeren genoemd, dit is frans voor gewreven beton. Waarom kiezen steeds meer mensen voor een Beton Cire vloer? Wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen? Ik zocht het uit.

Optisch effect

Allereerst vind ik zelf dat betonnen vloeren een zeer mooi optisch effect geven. Door een donkere vloer lijkt een  (huis)kamer veel ruimer. Daarnaast past het goed in de industriële interieurtrend die we al een paar jaar steeds meer zien in woningen. Een betonnen vloer geeft je huiskamer een robuuste, stoere en ruime look.

Koelte

Beton Ciré is een koel materiaal, dat geen warmte vasthoudt. Hierdoor blijft je huiskamer in de zomer lekker fris en koel. In de winter is dit misschien minder fijn. Dan wil je juist dat je vloer lekker warm is, zodat je ook lekker op je sokjes kan lopen.

Schimmelwerend

Eén ding dat echt heel fijn is aan Beton Ciré is dat het materiaal schimmelwerend is. Dit maakt het uitermate geschikt voor kamers die vaak nat worden, zoals natuurlijk de badkamer. Je hoeft dan geen agressieve schimmel verwijderaars te gebruiken omdat het materiaal van zichzelf schoon blijft. Echt ideaal! Nadeel is wel dat je kalk goed ziet op het donkere balkon. Zorg er dus wel voor dat je een trekker in de douche hebt staan waarmee je de vloer weer droog maakt.

Het gaat heel lang mee

Beton Ciré is uitermate slijtvast. Dit komt doordat de stuc gemaakt is op cementbasis. Dit is veel sterker dan wanneer een stuc gemaakt is op kalkbasis. Op de stuc zit ook nog een coating die de vloer helemaal slijtvast maakt. Beton Ciré is daarom zelfs te gebruiken als aanrechtblad.

 

 
51
Door | 2018-05-16T07:33:10+00:00 mei 16th, 2018|Huis en tuin|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie