Het Gebruik Van Desinfectiemiddelen

//Het Gebruik Van Desinfectiemiddelen

Het Gebruik Van Desinfectiemiddelen

Het Gebruik Van Desinfectiemiddelen

Het gebruik van desinfectiemiddelen

Sinds de uitbraak van het coronavirus is een goede hygiëne belangrijker dan ooit. In veel winkels zijn schoonmaakproducten en desinfectiemiddelen dan ook compleet uitverkocht. Nooit eerder waren desinfectiedoekjes, handalcohol en desinfecterende handzeep zo populair en was de run op schoonmaakartikelen zo groot. Maar welke soorten desinfectiemiddel zijn er nu precies, wat doet het en welk middel past bij jou en je situatie? In dit artikel vertellen we je graag meer over wat desinfecterende middelen zijn, in welke branches de middelen worden gebruikt en waar je op moet letten.

Wat zijn desinfectiemiddelen?

Om bacteriën, virussen, schimmels en andere micro-organismen onschadelijk te maken, kan een desinfectiemiddel worden gebruikt. Een middel met een desinfecterende werking bestaat uit diverse stoffen zoals oplosmiddelen, stabilisatoren en werking versterkers. Deze ingrediënten werken zeer goed bij de bestrijding van vuil en micro-organismen. Handalcohol, reinigingsdoekjes met een desinfecterende werking en desinfecterende handzeep zijn goede voorbeelden van desinfecterende middelen. Desinfecterende producten kunnen op zowel oppervlakken als op de huid worden toegepast. Ook het reinigen met water, zeep of een schoonmaakmiddel verkleint het aantal micro-organismen. Door oppervlakken en de huid te reinigen met een desinfecterend middel of een schoonmaakmiddel, wordt vuil verwijdert waardoor het ontstaan van micro-organismen wordt geremd en verspreiding kan worden voorkomen.

Desinfectiemiddelen. Waar worden desinfecterende producten toegepast?

Het desinfecteren is niet alleen thuis van belang, ook op de werkvloer worden volop desinfectie producten gebruikt. Denk hierbij aan het desinfecteren van ziekenhuis instrumenten, het desinfecteren in de gezondheidszorg, voedingsindustrie, landbouw, laboratoria, sportruimtes, horecakeukens en zelfs tatoeageshops. Uiteraard is het wel van belang dat de desinfecterende middelen op de juiste manier gebruikt worden. Wanneer desinfectiemiddelen niet op de voorgeschreven manier wordt toegepast, kan dit de effectiviteit beïnvloeden. Lees daarom altijd eerst de gebruiksaanwijzing en volg deze op. Verdun een middel alleen wanneer dit wordt aanbevolen en lees eerst hoe lang het middel moet inwerken. Wanneer het middel te veel wordt verdund, of niet de juiste inwerktijd wordt aangehouden, kan dit ervoor zorgen dat het desinfecteren niet lukt.

Deodes-sanitairreiniger-geurbestrijder-d

Het desinfecteren van de huid

Handen wassen, handen wassen, handen wassen. Sinds de uitbraak van het coronavirus doen we niet anders. Hoewel het schoonhouden van de handen essentieel is bij de bestrijding en verdere voorkoming van het Covid-19 virus, kan een te agressieve manier van reinigen de huid aantasten. Wanneer de natuurlijke huid barrière wordt aangetast, ontstaat er irritatie en kunnen er allergische reacties ontstaan. Gebruik daarom alleen desinfecterende doekjes en handzeep wanneer dit echt nodig is. In andere gevallen volstaat het wassen met een gewone handzeep. De beste manier om je handen te wassen is door je handen onder stromend water te houden. Gebruik vloeibare handzeep en wrijf de zeep over je gehele handen. Vergeet hierbij de ruimte tussen je vingers en onder je nagels niet. Spoel je handen vervolgens goed af. Droog je handen af met een droge, schone doek of met handdoekpapier. Het gebruik van papier voor het drogen van handen is aan te raden, omdat dit na gebruik direct kan worden weggegooid.

 
Door | 2020-04-17T05:08:20+00:00 april 17th, 2020|Huis en tuin|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie