Afzuigkap 90 cm

//Afzuigkap 90 cm

Afzuigkap 90 cm

Afzuigkap 90 cm

In de moderne keukens vinden we niet meer zo snel de oude afzuigkappen die je moest ophangen een meter of twee boven de kookplaat. Wat we tegenwoordig meer en meer vinden, heet de schouwkap. De schouwkap is een van de meeste verkochte uitvoeringen in de moderne afzuigkappen. Deze zijn alleen beschikbaar bij afmetingen van 90 cm tot meer dan één meter.

Met of zonder motor beschikbaar

Een afzuigkap waar geen motor in verwerkt zit, bestaat, maar deze worden vooral gebruikt in keukens die nog zijn aangesloten op een centraal afzuigsysteem. Laten we zeggen dat in veel oude appartementen nog een centraal afzuigsysteem te vinden is dat vanaf één kamer wordt geregeld. Mocht je nog in een complex wonen waar je nog een centraal afzuigsysteem vindt, is het zeker en vast af te raden om een afzuigkap 90 cm met motor te gaan gebruiken. Je kunt op deze manier de werking van het centrale afzuigsysteem verstoren. Het nadeel bij een motorloze afzuigkap is dat je geen standen erop hebt staan die je zelf kunt kiezen. De afzuigkracht wordt ook geregeld via het centraal afzuigsysteem.

Recirculatie van kooklucht

De techniek staat tegenwoordig niet stil en dat zien we ook bij de moderne afzuigkappen. Vroeger was het de gewoonte om de afzuig te monteren en via een buis ging de vieze lucht naar buiten. Tegenwoordig kan het ook anders. Bij de grotere afzuigkappen bestaat de mogelijkheid dat de afzuigkap de schone lucht terug de keuken inblaast. De lucht wordt direct gefilterd en blaast deze terug de keuken in. Dit gebeurt altijd met behulp van koolstof. De meeste moderne afzuigkappen bevatten enkel nog deze optie om ervoor te zorgen dat de vuile lucht automatisch terug schoon wordt gemaakt. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dit dikwijls nog hygiënischer is dan de vieze lucht naar buiten te blazen.

Het oog wil ook wat

Vroeger diende een afzuigkap enkel om functioneel te erken en er functioneel vorm aan te geven. Tegenwoordig zijn er zoveel modellen beschikbaar en in zoveel verschillende materialen zoals aluminium, glas, RVS en nog zoveel meer. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om een extra design aan de keuken te geven.

 
Door | 2015-04-03T14:39:04+00:00 april 3rd, 2015|Huis en tuin|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie