3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een radiator

/, Huis en tuin/3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een radiator

3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een radiator

3 dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een radiator

Ieder huis heeft natuurlijk een radiator nodig. Maar niet iedereen heeft genoeg verstand van radiators om een geschikte uit te zoeken. Een Radiator kopen  Radiator kopen kan daarom soms best lastig zijn. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten wanneer je een radiator aanschaft.

Wat is een radiator?

Een radiator is het deel van de centrale verwarming (CV) dat in je woonkamer aan de muur hangt. De meeste mensen hebben een Paneelradiator. Een paneelradiator bestaat uit minimaal één paneel en één convector. Door het paneel stroomt warm water waardoor het paneel opwarmt en warmte afgeeft. Dit noem je stralingswarmte en convectiewarmte. De convectoren is de golvende plaat achter het paneel. Door het warme stromende water in het paneel, warmen de convectoren op, waardoor de ruimte warm wordt.

Houd rekening met de locatie

Allereerst moet je goed bedenken waar de radiator komt te hangen. Welke afmetingen moet de radiator krijgen? Past hij goed bij de meubels en inrichting? Let er op dat de radiator op een handige plek hangt zodat hij niet veel ruimte inneemt en geen meubels blokkeert. Ook is het natuurlijk aan te raden om de radiatoren goed over de kamer te verdelen zodat de kamer gelijkmatig wordt opgewarmd.

Denk aan het schoonmaken

Bedenk van tevoren of de radiator makkelijk is schoon te maken. Staat hij op een plek waar je makkelijk bij kunt? Dit kan anders later voor ergernissen zorgen. Materialen zoals aluminium en roestvrijstaal zijn makkelijk schoon te houden.

Wat is de warmteopbrengst?

Elke radiator heeft een bepaalde warmteopbrengst. Dit geeft aan hoeveel warmte hij produceert. Voor een grotere ruimte heb je uiteraard meer warmteopbrengst nodig dan voor een kleinere ruimte. Bedenk dus van tevoren hoeveel vierkante meter je wilt opwarmen en kies vervolgens voor de juiste radiator. Bij een grotere ruimte kun je natuurlijk ook kiezen voor meerdere radiators.

 

 
Door | 2018-08-08T13:20:49+00:00 augustus 8th, 2018|Advies, Huis en tuin|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie