Waterfilter kopen, maar geen Brita filter van de Blokker

//Waterfilter kopen, maar geen Brita filter van de Blokker

Waterfilter kopen, maar geen Brita filter van de Blokker

Waterfilter kopen, maar geen Brita filter van de Blokker

Waterfilter kopen, is dit wel of niet verstandig, ik zou dan geen Brita filter kopen van bijvoorbeeld de Blokker of Mediamarkt. Simpelweg omdat de Brita filter niet voldoende filtert. Nog steeds lees je vaak dat mensen een waterfilter voor thuis totale onzin vinden, want Nederland beschikt over uitstekende kwaliteit drinkwater, maar klopt dit wel? Als zelfs het RIVM zegt dat de kwaliteit van drinkwater in Nederland onder de maat is, dan wil dat toch wel iets zeggen.

Kwaliteit drinkwater onder de maat!

In april van 2017 kwam er een rapport uit van het RIVM waaruit blijkt dat de kwaliteit van het drinkwater helemaal niet zo goed is en zelfs deels onvoldoende, dat komt door toedoen van menselijk handelen, 50% van de grondwaterwinningen voldoet nu niet, dat is veel! Het oppervlaktewater is vervuild met spoeren van geneesmiddelen, insecticiden, biociden, cosmetica, brandvertragers en nanodeeltjes. En nee rioolwaterzuiveringsinstallaties kunnen deze stoffen nog niet goed verwijderen, waardoor ze in het milieu terecht komen en daarmee ook in ons drinkwater. (Bron: RIVM)

Tegenwoordig bevat ons drinkwater dus allerlei verontreinigingen. Ondanks de waterzuiveringsinstallaties zijn er nog steeds resten van allerlei stoffen in ons drinkwater zijn die daar zeker niet in thuis horen, zo zijn zitten er onder meer lage concentraties van ruim honderd verschillende medicijnen in ons drinkwater. Volgens het RIVM stijgt het gebruik van geneesmiddelen in Nederland door de groei en vergrijzing van de bevolking en daarmee ook de vervuiling van ons drinkwater. En hierdoor wordt ons drinkwater dus een stuk duurder ( Bron)

Testen van drinkwater is zeker niet optimaal.

Ons drinkwater wordt getest op schadelijke stoffen maar het vreemde is dat dit maar op een beperkt aantal stoffen getest gebeurd. Het RIVM heeft 33 stoffen aangewezen waarop getest moet worden en er zijn alleen al zo’n 1800 geregistreerde geneesmiddelen die mogelijk schadelijke stoffen bevatten! Dus zou je daarmee kunnen concluderen dat het testen van drinkwater een wassen neus is, of ga ik dan te ver? Want dan hebben we het alleen nog maar over medicijnen, en dan moeten alle andere vormen van verontreiniging hier nog bij!

Waterfilter kopen prima, maar dan geen Brita filter van bijvoorbeeld de Blokker

Bij veel mensen zie ik zo’n Brita waterfilter staan, maar als je de testen bekijkt voldoet deze helemaal niet en verbeterd de kwaliteit van het drinkwater nauwelijks! Een tijdje geleden kwam ik een onderzoek tegen met een test en vergelijk waterfilters, gericht op het filteren van zware metalen. Filteren op zware metalen kan belangrijk zijn wanneer je nog oude leidingen hebt van lood. Maar uit de test blijkt dat de Brita waterfilterkan nauwelijks filtert op zware metalen! En lood is niet het enige zware metaal dat in water voorkomt.

Bij een test met Brita en vele andere filters is er ook een groot risico op bacteriegroei in de filters. Dat betekent dat er bacteriën kunnen gaan groeien in de filters. Voor de test zijn nieuwe filters gebruikt, recht uit de verpakking, kun je nagaan als je die filter al een maand gebruikt dan zit het inmiddels vol met bacteriën?

Dan de zuurgraad die is bij een Britafilter 6,32. Een pH van 6,32 werkt verzurend voor je lichaam lichaam! De waterhardheid scoort daarmee te laag, veel lager dan is toegestaan volgens de waternorm. Een PH van 7 is de norm en alles wat hoger is, is gezonder voor je gezondheid.

Conclusie, een Brita filter is gewoon geen goede filter, dan kun je terug halen uit verschillende testen:

  • slechte tot geen filtering zware metalen
  • veel bacteriegroei in de waterfilter
  • te lage PH waarde

Naar mijn idee is je kraanwater filteren het beste alternatief voor natuurlijk bronwater. Door te filteren haal je een groot deel van de schadelijke stoffen uit ons leiding water. De beste waterfilters filteren schadelijke stoffen uit het drinkwater, maken het water basisch, met een minimale PH van 7 en voegen gezonde mineralen toe aan het drinkwater. Goed en gezond drinkwater is essentieel voor je gezondheid, je bestaat er voor 70% uit! Dus waarom water filteren, gewoon omdat dit noodzakelijk is en in de toekomst steeds belangrijker zal worden.

 
Door | 2018-02-22T10:10:14+00:00 februari 21st, 2018|Gezondheid|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie