Symptomen zwangerschap week 6, 7 en 8

//Symptomen zwangerschap week 6, 7 en 8

Symptomen zwangerschap week 6, 7 en 8

Symptomen zwangerschap week 6, 7 en 8

Zwanger zijn is het mooiste dat er is. Er groeit een klein wondertje in jezelf en dat is een prachtig gegeven. Buiten dat je zwangerschap heel mooi en bijzonder is zijn er helaas ook minder leuke symptomen tijdens de zwangerschap. In dit artikel worden de belangrijkste en meest voorkomende zwangerschaps symptomen in week 6, 7 en 8 even kort besproken zodat je niet raar opkijkt wanneer je iets overkomt.

Week 6 van de zwangerschap

In deze week zal je last krijgen van allerlei kwaaltjes. Je zult die kwaaltjes van buitenaf niet zien maar in je lichaam gebeurt er een hele hoop. Zo zul je bijvoorbeeld merken dat je vaker naar de toilet moet om te plassen. Dit komt omdat de nieren hard aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat alle afvalstoffen het lichaam verlaten. Dit gebeurt in dit geval door middel van urine. Een andere reden voor het vaker moet plassen is dat je baarmoeder aan het groeien is. Deze drukt daardoor tegen je blaas aan waardoor je sneller het gevoel hebt dat je moet plassen.

Verder kun je veel last hebben van een opgeblazen gevoel. Dit komt omdat er veel hormonen door je lichaam gaan. Dit gevoel verdwijnt gelukkig vrij snel weer. Ook zul je veel last krijgen van buikpijn omdat je lichaam zich aan het voorbereiden is op de zwangerschap. Ook zul je net zoals in de vorige weken en waarschijnlijk ook in de aankomende weken last hebben van misselijkheid, en dan vooral in de ochtend. Dit hoort er nou eenmaal bij. Daarnaast kun je je ook nog heel moe en futloos voelen. Tot slot kun je ook nog last hebben van bloedverlies. Dit hoeft niet meteen iets ernstigs te betekenen dus.

Week 7 van de zwangerschap

Daar komen dan toch jammer genoeg de zwangerschapshormomen. Je zult het zelf misschien nog niet eens gelijk door hebben maar je partner zal merken dat je soms heel prikkelbaar en gevoelig bent. Wel kan je het andere moment dan weer juist heel vrolijk en energiek bent. Je zult dus last krijgen van stemmingswisselingen.

Verder zul je nog last krijgen van allerlei andere kwaaltjes. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van gevoelige en pijnlijke borsten. Ook zul je nog steeds vaak moeten plassen, wat dezelfde oorzaak heeft toen wanneer je 6 weken zwanger was. Verder zul je merken dat je zin kan krijgen in voedsel waar je eerder niks van moest hebben. Een veel voorkomende snack is bijvoorbeeld augurken. Daarnaast kun je ook nog steeds last hebben van misselijkheid en buikpijn. Hier is helaas niet zo veel aan te doen en hoort er gewoon bij. Tot slot kan je ook nog steeds moe zijn en bloedverlies hebben.

 
Door | 2018-03-01T16:04:02+00:00 maart 1st, 2018|Gezondheid|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie