Beweging, fysieke vrijheid, conditie, kracht, Yoga en meditatie

/, Spiritueel/Beweging, fysieke vrijheid, conditie, kracht, Yoga en meditatie

Beweging, fysieke vrijheid, conditie, kracht, Yoga en meditatie

Beweging, fysieke vrijheid, conditie, kracht, Yoga en meditatie

Veel mensen zijn op zoek naar beweging, omdat beweging nu eenmaal goed voor je is. Maar wat ga je doen en misschien nog wel belangrijker, waar ga je dit doen en onder de begeleiding van wie? Ik zal me even voorstellen, ik ben Dave van Boxtel en heb zelf allerlei paden bewandeld op zoek naar beweging, het liefst beweging met wat diepgang, beweging die me niet alleen fysiek verder helpt. Een ander belangrijk ding voor mij was en is fysieke vrijheid.

Zo heb ik soorten van beweging gedaan die met verder helpt met mijn conditie, kracht, Yoga en meditatie. Ik ben op zoek naar een persoonlijke uitdaging, eentje die me verder helpt met waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik heb gemerkt dat dit niet 1 ding is maar een mix. Een mix van bestaande dingen en ook niet alleen beweging maar bijvoorbeeld ook meditatie, alles heel aards en goed te doen van beginner tot gevorderde, ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo.

Bewustzijn in Beweging maar dan niet vaag

Jij bent de oplossing is een praktijk voor bewustzijn waarin je leert uit ervaring. Vrijheid ervaren en toepassen is de spil van iedere les. Fysieke vrijheid is een belangrijk deel van iedere les. Een no nonsens aanpak met oefeningen die werken. Plezier verpakt in conditie, kracht, Yoga, meditatie en vooral persoonlijke uitdaging.

Een kind kan de handstand doen…

Als je de handstand wil leren lijkt dat misschien onmogelijk, maar met inzet en begeleiding kom je stap voor stap tot je doel. Voor de handstand heb je durf, kracht, souplesse maar vooral bewustzijn nodig. Je moet precies voelen hoe je je handen moet gebruiken, en waar je druk moet zetten om je balans te houden.

Waarom yoga?

De voordelen van yoga zijn eindeloos. Yoga maakt je soepeler, flexibeler en sterker. In de lessen gebruik ik de bekende houdingen uit de Yoga maar ook dynamische vormen, ik hou het speels.
Yoga is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Het geeft rust in je dagelijks leven en versterkt je concentratie Het verbeterd je atletisch vermogen en bevorderd de lichaamsfuncties.

Slingeren met kogels

Kettlebels zijn kogels van gietijzer met een handvat er aan. Met deze gewichten doe je dynamische bewegingen die werken op je conditie, kracht en wederom souplesse. Kettlebel training wordt niet veel gegeven in Schijndel. Het is een manier van trainen die vrij eenvoudig is maar complex voor lichaam en geest. Je lijf moet veel corrigeren om controle te houden binnen de oefeningen en dat maakt het intensief en zeer geschikt voor mijn lessen.

Buiten de bewandelde paden in Schijndel

De unieke combinatie van Bewustzijn in beweging maakt de lessen intensief en persoonlijk. We beginnen en eindigen in meditatie, niet omdat ik graag een monnik wil zijn maar omdat het echt bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Voor mij is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en samen met ons op onderzoek gaat en jezelf ontwikkeld.

De Ruimte voor ruimte….ja ik weet het dat klinkt wel vaag
In een door een houtkachel verwarmde ruimte doen we ons werk om meer ruimte te vinden. Fysiek ga je al snel meer kunnen en beter voelen en geestelijk heeft dat gevolgen. Meer plezier, bewegingsvrijheid en inzicht.

Er is een ruime parkeergelegenheid met een prachtige locatie in de voormalige klompfabriek in Schijndel.

DOORZIE JE ZELF & BEN VRIJ
DAAG JEZELF UIT
WAT GEEFT JE ENERGIE?

 
Door | 2018-02-09T15:26:48+00:00 februari 9th, 2018|Gezondheid, Spiritueel|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie