Assertiever worden en wat levert dit op

//Assertiever worden en wat levert dit op

Assertiever worden en wat levert dit op

Assertiever worden en wat levert dit op

We voelen ons allemaal wel eens onzeker of angstig. Of het gevoel niet voor je mening uit durven te komen. Als je hier veel last van hebt kan het een idee zijn een cursus assertiviteit te volgen. Hierdoor kun je beter voor jezelf op komen zonder de gevoelens van een ander persoon te kwetsen.

Wanneer je één van de volgende houdingen aanneemt is het vooral zaak meer voor jezelf op te kunnen komen. Dit kan het geval zijn wanneer je nogal passief bent. In dat geval loop je alle situaties die belangrijk zijn uit de weg waardoor je nauwelijks problemen op lost. Bovendien spreek je je nooit uit en plaats je behoeften van anderen voor die van jezelf.
Maar wanneer je een hele andere houding dan de passieve vorm aanneemt, kun je ook wat aan assertiviteit hebben. Wanneer je bijvoorbeeld erg bazig bent of jezelf altijd voorop stelt kun je er ook voor kiezen dit gedrag te veranderen. Dit geldt ook voor de passief- agressieve houding. Hierbij plaats je jezelf of de ander nooit op de voorgrond. Vaak is er ook sprake van weinig compassie voor anderen, weinig persoonlijke ambitie en een slechte communicatie naar andere toe. Ook in dit geval kan een cursus assertiviteit je goed vooruit helpen.

Door zo’n cursus te volgen ga je je sterker voelen. Je zult je namelijk zelfverzekerder gaan voelen en tevens op deze manier overkomen op je omgeving. Het is makkelijker om je mening duidelijk over te brengen. Ook zul je hierdoor makkelijker herkennen hoe je op andere over komt, omdat je duidelijker durft op te treden in gesprekken en vergaderingen. Doordat je beter gaat communiceren kun je ook makkelijker de relaties in je omgeving gezond houden en prettiger samenwerken met je collega’s. Ook geeft het altijd een positief effect mee in je dagelijkse communicatie. Verder heb je het gevoel beter om te kunnen gaan met kritiek. Hierdoor zul je weerbaarder worden. Tenslotte leidt een cursus assertiviteit ook tot minder stress. Dat komt omdat je duidelijk durft aan te geven wat je wel en niet wil, waardoor je minder last hebt van een hoofd met drukke gedachten.

Bij Learnit kun je zo’n cursus assertiviteit volgen. Naast het beter begrijpen van het begrip assertiviteit, leer je ook hoe communicatie een rol speelt en hoe je non- verbaal maar ook verbaal gedrag kunt interpreteren. En voornamelijk ‘nee’ zeggen en je eigen grenzen opstellen is belangrijk om assertiever te kunnen worden. Learnit biedt ook vele andere cursussen aan die je kunt volgen om je op persoonlijk en professioneel vlak te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld in online marketing gaat werken of hier meer over wil leren, kan het handig zijn een cursus seo te volgen.

 

 
Door | 2018-05-14T08:55:53+00:00 mei 14th, 2018|Gezondheid|0 Reacties

About the Author:

Reputatiefabriek is een online marketing bureau wat aan SEO activiteiten doet. Ook wordt er gebruik gemaakt van Google Analytics en Technische SEO.

Geef een reactie