Aminozuren, hoe werken ze en wat kan ik er mee?

/, Voeding/Aminozuren, hoe werken ze en wat kan ik er mee?

Aminozuren, hoe werken ze en wat kan ik er mee?

Aminozuren, hoe werken ze en wat kan ik er mee?

Wat zijn aminozuren?

Het menselijk lichaam bestaat voor tenminste 20 procent uit proteïnen. Proteïnen, ook wel eiwitten genoemd spelen een zeer belangrijke rol in bijna alle biologische processen in ons lichaam. Aminozuren zijn de bouwstenen van de proteïnen.

aminozuren 12befit veroudering diabetis

Daar een groot deel van onze cellen, spieren en weefsel uit deze aminozuren bestaat nemen ze veel belangrijke functies in ons lichaam waar: Aminozuren geven de cellen niet alleen de structuur, maar zijn ook voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen van zeer groot belang belang. Aminozuren beïnvloeden de functies van onze organen, klieren, pezen en aders. Zij zijn van essentieel belang bij wondgenezing en herstel van weefsel (vooral spieren, botten, huid en haren) en tevens voor het tegengaan van de negatieve gevolgen die in samenhang met stofwisselingsstoornissen staan.

Jones is van mening dat bijna elke volksziekte het resultaat van een onevenwichtigheid in onze stofwisselingshuishouding is. Voor een evenwichtige stofwisseling is de zogenaamde aminozuren-pool aanzienlijk medeverantwoordelijk.

Het doel is dat de aminozuren pool op elk gewenst moment volledig en in de juiste combinatie wordt gehandhaafd. Heeft het lichaam een of meerdere aminozuren niet in voldoende hoeveelheid ter beschikking, wordt de vorming van proteïnen verzwakt en de stofwisseling functioneert dan minder.

Waar kunnen aminozuren gebruikt worden;

Veroudering tegen te gaan
Artrose / Osteoporose
Haren
Cholesterol
Diabtitici
Potentie
Vetverbranding

In Duitsland komt een actuele studie van het DAK tot de conclusie dat vooral steeds meer oudere mensen aan ondervoeding lijden: »Heeft het lichaam een tekort aan energie en voedingsstoffen, kan het lichaam zijn fysieke en geestelijke functies niet handhaven. Zonder de nodige vitaminen, eiwitten (aminozuren), sporenelementen en mineralen dreigen zwakte en stofwisselingsstoornissen met ernstige secundaire ziekten.«

Maar ook voor mensen die sporten zijn aminozuren van cruciaal belang!

Voor alle mogelijkheden van Aminozuren zie onze website op 2BeFit

 
Door | 2015-01-13T14:43:41+00:00 januari 13th, 2015|Gezondheid, Voeding|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie