Wat zijn alle motorbenodigdheden?

//Wat zijn alle motorbenodigdheden?

Wat zijn alle motorbenodigdheden?

Wat zijn alle motorbenodigdheden?

Wanneer je motor wilt gaan rijden moet je aan een aantal dingen denken. Je kan niet zomaar op een motor stappen en wegrijden. In dit artikel wordt kort toegelicht wat alle benodigdheden zijn voor het motorrijden.

Motorrijbewijs

Allereerst heb je natuurlijk een motorrijbewijs nodig. Zonder een geldig rijbewijs mag je namelijk niet eens de weg op. Je motorrijbewijs haal je in 3 stappen. Allereerst moet je je theorie halen. Dit is dus het theoretische gedeelte van de motor zelf en het verkeer. Denk aan verkeersborden en verkeersregels. Daarna haal je je rijbewijs voor de beheersing van de motor. Dit gaat op een soort parcours. Je gaat nog niet echt de weg op maar moet eerst de motor leren beheersen. Tot slot haal je het derde rijbewijs. Dit omvat alles wat je daarvoor hebt geleerd en het daadwerkelijk rijden op de snelweg en andere wegen.

Motor

Nadat je je rijbewijs hebt gehaald en je de weg op mag is het natuurlijk wel zo leuk om een eigen motor hebben. Er zijn een heleboel soorten en typen motoren. Besteek er veel aandacht aan en selecteer zorgvuldig je eigen motor. Bij iedereen past weer een ander soort model.

Motorverzekering

Vervolgens moet je een motorverzekering afsluiten. Dit kan onder andere zijn voor wanneer er iets met je eigen motor gebeurt, of bijvoorbeeld met de motor of auto van iemand anders (door jou schuld).

Motorkleding

Ook kan de juiste motorkleding niet ontbreken. Wanneer je motor rijdt ben je een stuk minder goed beschermd dan wanneer je in een auto zit. Om deze reden is het noodzakelijk om altijd goede motorkleding te dragen die goed beschermd. Ook moet de kleding alles bedekken. Je kan hierbij denken aan een goede jas, een goede broek, goede motorlaarzen en handschoenen. Het beste materiaal voor deze kleding is leer. Dit is een hele stevige en dikke stof dus zal het beste beschermen.

Motorhelm

Tot slot moet je een motorhelm uitkiezen. Dit is dan ook verplicht wanneer je wilt gaan motorrijden. Voor elk type motorrijder vallen verschillende soorten motorhelmen in de smaak. De bekendste motorhelmen zijn de systeemhelm en de integraalhelm. Deze zijn beide heel beschermend en handig in gebruik.

 
Door | 2018-02-05T14:43:16+00:00 februari 5th, 2018|Geen onderdeel van een categorie|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie