Tips voor het geven van een goede webinar

//Tips voor het geven van een goede webinar

Tips voor het geven van een goede webinar

Tips voor het geven van een goede webinar

Als je een webinar wil geven is het handig je hier goed op voor te bereiden. Zo kunnen er verschillende zaken zijn waar je op kunt letten voordat je begint. Op deze manier kun je vlekkeloos een webinar geven. Meerdere tips licht ik je in dit artikel toe.

Zo is één van de belangrijkste zaken het controleren van de beeld- en geluidskwaliteit. Controleer hiervoor je camera. Je kunt de camera van je computer gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen een webcam te kopen met betere pixels waardoor het beeld aantrekkelijker is om naar te kijken. Dit geldt ook voor het geluid. Zo kun je je microfoon testen om te bekijken of je goed te verstaan bent. Wanneer je zacht spreekt kun je beter een externe microfoon gebruiken die dichter bij je komt.
Ook is het belangrijk een goede locatie en achtergrond te kiezen. Het is handig een plek te kiezen die stil is en waar weinig tot geen afleiding op de achtergrond speelt. Zo kun je het beste voor een lichte muur gaan zitten. Wanneer je deze niet hebt kun je er ook voor kiezen een lamp in de buurt te zetten zodat er voldoende licht gecreëerd wordt. Zo blijft de focus tijdens de opname ook volledig op jou. Controleer ook je presentatie voordat je begint. Zijn de sheets van je dia goed te lezen, en zorg er hierbij ook voor dat je niet te veel woorden gebruikt. Een kort en bondige tekst is beter om te lezen, of een dia met steekwoorden en afbeeldingen.
Als je voor het eerst een webinar geeft voor een groep personen is het ook van belang een goede start te geven. Geef bijvoorbeeld een korte introductie van wie je bent, waar je organisatie voor staat en waar de presentatie over zal gaan. Je kunt bijvoorbeeld enkele bijzondere of interessante feitjes vertellen. Ook kun je het publiek alvast inlichten hoelang de presentatie ongeveer zal duren en waar de inhoud over zal gaan, zodat ze niet voor verassingen komen te staan.
Ook kun je op een aantal manieren er voor zorgen dat je publiek kan reageren tijdens of na je presentatie. Door mensen interactie te geven hebben ze meer het gevoel echt betrokken te zijn bij de presentatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een poll of het stellen van enkele vragen, en luisteraars kunnen hier via een chat op reageren. Tevens kun je aan het einde van je presentatie de luisteraars aangeven dat ze vragen kunnen stellen over het betreffende onderwerp.
Tenslotte kun je als je je presentatie al hebt gemaakt ook een keer proef draaien bij bijvoorbeeld vrienden of familie. Je kunt er dan ook voor zorgen bepaalde mensen aan te stellen die de techniek in de gaten houden terwijl jij de presentatie overbrengt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen iemand jou te bellen, zodat je zeker weet dat zowel de video als de audio- apparatuur werkt.

Als je een webinar wil geven maar liever hebt dat een bedrijf je kan helpen in het maken hiervan, kun je een kijkje nemen bij wat is een webinar. Zij kunnen je op locatie ondersteunen of op de locatie waar hun bedrijf gevestigd zit. Bovendien gebruiken ze goede software, voor meer informatie over de voordelen hiervan kun je kijken op webinar software.

 

 

 
Door | 2018-08-08T13:16:48+00:00 juni 5th, 2018|Geen onderdeel van een categorie|0 Reacties

About the Author:

Reputatiefabriek is een online marketing bureau wat aan SEO activiteiten doet. Ook wordt er gebruik gemaakt van Google Analytics en Technische SEO.

Geef een reactie