Een nieuwe taal leren doe je zo!

//Een nieuwe taal leren doe je zo!

Een nieuwe taal leren doe je zo!

Een nieuwe taal leren doe je zo!

Altijd al een nieuwe taal willen leren, maar nooit de tijd hiervoor vrij gemaakt? Lees in dit artikel hoe je binnen drie maanden tijd een nieuwe taal kan beheersen. Door middel van de pareto-principe leer je een taal namelijk op de meest efficiënte manier. Deze principe houdt in dat je maar 20% van de inspanning hoeft te leveren om 80% van de resultaten te bepalen. Dit betekent niet dat je weinig hoeft te doen om een nieuwe taal te leren, maar juist hoe je die 20% op de meest efficiënte manier moet inzetten. Het leren van een nieuwe taal bestaat grofweg uit drie onderdelen, leerstof, leertechniek en de toepassing daarvan.

Gebruik de juiste leerstof en techniek

Als je online zoekt naar hulpmiddelen bij het leren van een nieuwe taal wordt je overspoelt door verschillende methoden, invullijsten, filmpjes en materialen. Echter heb je maar 2 dingen nodig. Een boek (of online) met daarin de meest gebruikte woorden en zinnen van de taal die je wilt beheersen en een waarin de meest gebruikte grammatica wordt uitgelegd. Zo is uit onderzoek namelijk gebleken dat je niet alle woorden, zinnen of grammatica regels nodig hebt om een taal te beheersen. Door bijvoorbeeld elk dag voor 2 maanden lang 50 meest gebruikte woorden te leren zit u al ruim 80% begrip. Daarnaast is het leren toepassen van de werkwoorden als hebben, doen en zijn al voldoende kennis om de overige werkwoorden ook op die manier toe te kunnen passen. Daarnaast is de beste leertechniek om korte leersessies te houden van maximaal 3x 20 minuten per keer. Langere sessies hebben namelijk geen zin.

Het toepassen van de taal

Als laatste is het zeer belangrijk de nieuwe taal ook daadwerkelijk toe te passen. Oefen op echte personen of het liefst zelfs native speakers om zo je geleerde kennis ook toe te passen en bij te houden.

Heb je moeite met het leren van een nieuwe taal? Dan is wellicht een taaltraining wellicht geschikt. Zo zijn er vele taaltraining, zoals een taaltraining Engels. Interlect-groep.nl is een  juridische vertaalbureau, dat onder meer ook professionele taaltrainingen aanbiedt.

 

 

 

 
Door | 2017-11-06T14:44:58+00:00 november 6th, 2017|Geen onderdeel van een categorie|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie