De populariteit van Wie is de Mol

//De populariteit van Wie is de Mol

De populariteit van Wie is de Mol

De populariteit van Wie is de Mol

Wie is de Mol is een van de best bekeken programma’s van de Nederlandse televisie. Sinds de oorsprong 20 jaar geleden kijken er jaarlijks miljoenen mensen naar dit intrigerende spelprogramma wat zijn oorsprong kent in Vlaanderen. Ieder jaar speuren miljoenen huishoudens naar die ene saboteur die het leven van de kandidaten zuur probeert te maken en haalt daarbij soms geniale molacties uit om iedereen op het verkeerde been te zetten, maar waar komt de extreme populariteit van Wie is de Mol nu eigenlijk vandaan en blijft het zo populair de komende jaren?

20 jaar Wie is de Mol

Zoals gezegd komt het spectaculaire spelprogramma oorspronkelijk uit België en is geproduceerd door IDTV in Nederland en bedacht door de Belgische televisiemaatschappij Woestijnvos. In de beginjaren van Wie is de Mol nam presentatrice Angela Groothuizen het programma voor haar rekening en zagen we onbekende Nederlanders de jacht op de Mol openen. Uiteindelijk bleef er 1 winnaar, 1 verliezer en 1 Mol over. Zeker in de beginjaren van het programma was de pot – die de winnaar kan winnen – erg hoog. Tot de introductie van BN’ers, ook wel Bekende Nederlanders genoemd. Hiermee stegen de kijkcijfers eigenlijk direct tot over het miljoen per aflevering. We zagen de bekende koppen die wij van tv kennen meedoen aan het spelprogramma van Nederland. Vaak moest men in het geheim ”solliciteren” om mee te doen en om kans te maken om de saboteur ( de Mol ) te mogen spelen. In de eerste jaren van de Bekende Nederlanders werden er veel verre landen bezocht zoals; Australië, Japan en ga zo maar door. De pot voor de winnaar werd wel met het jaar kleiner, hoogstwaarschijnlijk ook omdat de Mol steeds beter werd voorbereid op het saboteren van de spelopdrachten.

Wie is de Mol van 2020?

Aanstaande zaterdag is de grote finale van het 20ste seizoen van Wie is de Mol en de vraag die velen bezig houd is; Wie is dit keer de Mol? Is het de charmante Miljuschka Witzenhausen of toch die geniepige acteur Buddy Vedder die anderen het leven zuur probeert te maken. Om 20.30 inschakelen op NPO 1 om het definitieve antwoord te krijgen op die ene vraag; Wie is de Mol? 

Ben jij ook zo gek op lijstjes zoals beste molacties ooit? Bekijk dan eens https://alletop5lijstjes.nl voor de leukste en bijzonderste top 5 lijstjes over van alles en nog wat.

 

 
Door | 2020-03-11T22:03:01+00:00 maart 11th, 2020|Geen onderdeel van een categorie|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie