De Cloud wat is het en wat kan ik er mee?

/, Zakelijk/De Cloud wat is het en wat kan ik er mee?

De Cloud wat is het en wat kan ik er mee?

De Cloud wat is het en wat kan ik er mee?

De zin en onzin van de Cloud

de Cloud oplossingen van A1 Internet

Laten we vooral praktisch doen over cloudservices. De cloud is geen hype of holy grail en niet het wondermiddel dat alle problemen oplost. De cloud is ook geen bedreiging of zwart gat. De cloud is gewoon wat het is: een plek voor applicaties, infrastructuur, services en opslag met voordelen, maar ook met nadelen.

Elk bedrijf moet voor zichzelf bepalen waar zijn voordelen van de cloud liggen. Ik denk dat het dan in de meeste gevallen geldt voor de generieke services en applicaties zoals infrastructuur, crm, hrm, bi en algemene administratie- en office-pakketten. Er zijn weinig redenen te bedenken waarom je die niet als cloudservice zou afnemen.
Juist de specifieke en speciaal ontwikkelde toepassingen die van onderscheidende waarde zijn voor de eigen business, houd je dicht bij je: in een private cloud. Die verdeling is niet in beton gegoten, er is vrij verkeer tussen private en publieke cloud. Soms worden generieke toepassingen heel specifiek voor een bedrijf of andersom: een onderscheidende service kan na verloop van tijd mainstream worden en beter in de cloud ondergebracht worden.

Heb je als bedrijf een cloudstrategie met een scope van een jaar of drie, dan start je met de 100 procent generieke applicaties en werk je stapsgewijs toe naar de specifieke. Dan is het wel nodig om dat hybride landschap te integreren. Een cloud service integrator kan de lappendeken aan elkaar naaien. Niet alleen in technische zin, maar ook waar het gaat om veiligheid, compliance en beschikbaarheid.
Zo krijgen cloud services een heel logische en consistente plek in het ict-landschap van een organisatie. Betrouwbaar, kostenefficiënt en schaalbaar. Al moet dat laatste ook weer niet overdreven worden. Een van de hardnekkigste beloftes van cloud services providers is het pay per use-model. Dat klinkt interessanter dan het is, omdat het applicatielandschap en daarmee de hosting- of servicesbehoefte van de meeste bedrijven zich heel geleidelijk ontwikkelen. Maar dat is misschien nog een overblijfsel uit de tijd dat de cloud nog wel als hype benaderd werd.
Laten we dus de cloud in zijn waarde laten, en onze waardevolle toepassingen in de (private) cloud.

Wilt u meer realistische informatie wat er mogelijk is met Cloud oplossingen? Kijk op de website van A1 Internet Cloud oplossingen of neem telefonisch contact met ons op via 0513-646493

Bent u geïnteresseerd in Telefonie oplossingen in de Cloud? Kijk op onze dochterpagina Virtual PBX in de Cloud

 
Door | 2015-05-18T14:58:04+00:00 mei 18th, 2015|Geen onderdeel van een categorie, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie