Vakantiehuis in Sicilie, interessante optie?

Home » Blog » Advies » Vakantiehuis in Sicilie, interessante optie?

Vakantiehuis in Sicilie, interessante optie?

Vakantiehuis in Sicilie, interessante optie?

Veel Nederlanders denken niet meteen aan Sicilie als bestemming voor hun vakantiehuis. Het is een interessante piste, zeker omdat de prijzen hier blijven stijgen en dit in tegenstelling tot andere vakantie-oorden zoals Griekenland en Spanje. De Siciliaanse vastgoedmarkt kan dus omschreven worden als zeer stabiel. Door dit gegeven zijn er veel makelaars en investeerders die op dit eigenste moment volop aan het bouwen zijn.

Het eiland is ook goed bereikbaar vanuit Nederland. Onder meer Easyjet, Ryanair, Britisch Airways, Air Malta en Thomas Cook vliegen dagelijks naar het eiland.

Toeristisch

Het groeiend aantal toeristen zorgt ervoor dat grote investeerders vakantiecomplexen aan het bouwen zijn op het eiland. Er zijn ook meerdere golfbanen voor de meer luxueuse toeristen. Er is op dit moment een project waar er 129 miljoen euro geïnvesteerd worden in een hotel en golf resort. Dit gebeurt in het dorpje Verduram in het zuid-oosten van Sicilie.

Waar kopen?

De prijzen van vastgoed zijn enorm verschillend over het hele eiland. De duurste huizen bevinden zich aan de zee. De laatste jaren zijn de prijzen in Taormina, Noto en Ortygia het sterkst gestegen. Ook in het binnenland zijn de prijzen iets gestegen, doch blijft het er gemiddeld 40% goedkoper dan op het Italiaanse vasteland.

Als je een koopje wil doen, zou ik aanraden om te kijken naar toekomstig toeristische gebieden in het zuid-oosten van het eiland. Het gaat hier over Ragusa, Comiso, Syracuse en Sciacca. Hier worden op dit moment nieuwe wegen aangelegd en komt er een internationale vlieghaven. Hierdoor zal je het huis beter kunnen verhuren. Ook het gebied rond de vulkaan Etna is zeer populair.

Salemi

Onlangs kwam het eiland in het nieuws omdat in Salemi, een klein dorp in het westelijk gedeelte van het eiland, huizen te koop stonden voor één euro. Dit was een beslissing van de gemeente om leegstand tegen te gaan. Veel Siciliaanse jongeren trekken namelijk naar het Italiaanse vasteland om daar te studeren en keren achteraf niet terug. De economie ligt er, buiten het toerisme, ook plat waardoor zij vaak geen andere optie hebben.

Omdat er 40 jaar geleden een serieuze aardbeving had plaatsgevonden en vele villa’s beschadigd werden, werd het nu tijd om dit probleem aan te pakken. Er werden 3700 huizen op de markt gesmeten aan deze belachelijke prijs. Dit is wel niet zonder achterliggende redenen. Zo moet je een verbouwingsplan voorstellen aan de gemeente voor de aankoop en ook 35.000 borg geven aan de gemeente dat het huis binnen de 2 jaren gerenoveerd word. Bij jouw volgende rondreis Sicilie, is het misschien wel interessant om ook eens naar de vastgoedprijzen te kijken.

 

 
Door | 2015-01-05T07:57:43+00:00 januari 5th, 2015|Advies, Financieel, Zakelijk|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie