Interim finance; de voor- en nadelen

//Interim finance; de voor- en nadelen

Interim finance; de voor- en nadelen

Interim finance; de voor- en nadelen

Het begrip interim finance is een veelvoorkomend begrip. Als je een interimmer bent, ga je met de tijd mee. Het is super hot en trendy. Als interimmer ben je ergens werkzaam op tijdelijk basis. Dit is niet alleen populair in de financiële sector, maar ook in bijvoorbeeld de bouw. Iemand die werkzaam is als finance interimmer is dus werkzaam in de financiele sector. Deze persoon gaat op tijdelijke basis aan de slag voor diverse bedrijven en opdrachtgevers om zo verschillende opdrachten te doen. Aangezien interim finance ook steeds populairder wordt, is finance recruitment ook steeds populairder.

Elke opdracht is anders, en dat maakt de werkzaamheden van een interimmer ook zo leuk. Zo kan het zijn dat je voor enkele weken ergens werkzaam bent of juist voor enkele maanden. Ook kan je werken voor één opdrachtgever tegelijkertijd, maar ook voor meerdere. Dit is totaal afhankelijk van de opdracht aan je eigen voorkeuren. Een finance interimmer heeft vaak de taak om specifieke problemen op te lossen. Aangezien dit vaak lastige problemen zijn is het ook erg belangrijk dat je kennis hebt van het vak en dus ook veel werkervaring. Als je aan de slag wilt als interimmer is je expertise zeker een pré.

De voordelen van interim finance

Het eerste voordeel van het zijn van een interimmer is de vrijheid die je hebt. Je kan zelf bepalen wanneer je werkt, bij welk bedrijf je werkt en hoe lang. Dit hangt natuurlijk ook samen met de opdrachten die er beschikbaar zijn, maar je kan bepaalde opdrachten op je nemen en andere juist niet. Dit betekent ook dat je op vakantie kan gaan wanneer je wilt en eigenlijk je eigen planning makkelijk kan indelen. Wil je graag sporten in de ochtend? Dan is dat mogelijk, zolang je je opdracht maar vervult voor de opdrachtgever

Ten tweede is het werk van een interimmer nooit saai. Je werkt maar kort voor opdrachtgevers en bent dus snel weer in een nieuwe werkomgeving. Dit maakt het werk altijd uitdagend en je komt altijd wat nieuws tegen. Naast nieuwe werkzaamheden kom je ook nieuwe mensen tegen. Je LinkedIn zal ontploffen!

Ten derde ben je als interimmer werkzaam als zzp’er. Dit kan nadelen met zich meebrengen maar die bespreken we later. Als zzp’er heb je ook veel voordelen. Zo is het vaak z0o dat zzp’ers een hoog uurtarief kunnen vragen. Dit betekent dus ook dat jij als interimmer veel kan verdienen.

De nadelen van interim finance

Zoals ik net al aangaf brengt interim finance niet alleen voordelen met zich mee. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf gaat overwegen of dit wel iets voor jou is. Daarom hebben wij ook enkele nadelen op een rijtje gezet.

Als eerst heb je vee vrijheid maar dit kan ook nadelig werken als er geen vraag is naar jouw werkzaamheden. Geen vraag is namelijk geen inkomen en dat is een risico wat je moet leren nemen. Dit is geheel afhankelijk van de economie. Dit kan je soms wel zien aankomen en hier kan je dan op inspelen.

Ten tweede heb je veel verantwoordelijkheid. Naast het goed uitvoeren van de opdrachten, heb je ook allerlei andere zaken waar je rekening mee moet houden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van je werkzaamheden en het regelen van diverse verzekeringen.

 

Het zijn van finance interimmer heeft dus veel voordelen maar je moet hier wel geschikt voor zijn. Je moet een risico durven te nemen. Wil je meer weten over interim finance? Neem dan eens contact op met Staan.

 

 
Door | 2019-08-15T08:53:27+00:00 augustus 15th, 2019|Financieel|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie