Een kinderfeestje voor je zoon: wat kan je gaan doen?

//Een kinderfeestje voor je zoon: wat kan je gaan doen?

Een kinderfeestje voor je zoon: wat kan je gaan doen?

Een kinderfeestje voor je zoon: wat kan je gaan doen?

Een kinderfeestje geven omdat je zoon jarig is, is leuk om te doen. Maar soms is het knap lastig om te bedenken wat je dan kunt gaan doen. Blijf je thuis of ga je juist op stap? En welke onderwerpen zijn er leuk om te doen met die jongens?

Een thuisfeestje of toch maar niet?

Of je wel of niet thuisblijft is een heel persoonlijke vraag.

Waarom zou je thuisblijven?

  • Vaak is thuisblijven een stuk goedkoper.
  • Je zit niet te knoeien met vervoer.
  • Je zit niet vast aan bepaalde activiteiten en kunt dus makkelijker inspringen op de sfeer van het feestje. Misschien willen de kinderen wel veel liever vrij spelen of even rustig naar een verhaal luisteren…
  • Je kunt het feestje zolang laten duren als prettig is.
  • Zeker voor jonge kinderen is een thuisfeestje al spannend genoeg!

Waarom zou je juist wel weggaan?

  • Je hebt geen troep in huis.
  • Het ligt er even aan waar je heen gaat, maar vaak zal iemand anders de kinderen entertainen en hoef jij alleen maar op de kinderen te letten.
  • Daarop aansluitend: je hoeft dus niet je hoofd te breken over de activiteiten die je zult gaan doen.
  • Er zijn hele andere dingen te doen dan thuis, wat veel kinderen (zeker oudere kinderen) erg leuk vinden.

Wat kan je doen op een jongensfeestje?

Wat je met die knullen kunt gaan doen is natuurlijk te veel om zo maar even allemaal op te noemen. Je kunt gewoon thuis leuke spelletjes gaan doen of een speurtocht door het dorp maken. Maar je kunt ook naar leuke feestjes buiten de deur gaan. Bezoek het legermuseum, ga lekker survivallen of misschien is gewoon lekker voetballen op het strand wel een super idee. Maar ook jongens vinden een slaapfeestje leuk! Zeker als je er een LAN-party van maakt of één of andere filmmarathon.

Verzin een thema

Zeker als je thuisblijft is een thema verzinnen voor het feestje wel heel erg leuk. Je kunt heel veel thema-ideeën vinden op de site voorjongensmoeders.nl. Meer dan 60 thema’s staan er in dit lijstje en er komen er nog altijd steeds meer bij. Ook ideetjes over het organiseren van deze feestjes vind je op deze site. Bijvoorbeeld hoe je een leuk dinofeestje kunt geven.

Denk niet te ingewikkeld

Bedenk dat het vooral gaat om een leuke middag/avond met elkaar. Je hoeft echt niet altijd aan duur en veel te denken. Zeker bij jonge kinderen is gewoon lekker met elkaar kunnen spelen en een lekker hapje hier en daar al genoeg! Dus raak vooral niet in paniek. Maak een draaiboekje zodat je in ieder geval weet wat je kunt gaan doen, maar gebruik dit alleen om achter de hand te houden mocht het allemaal niet spontaan lopen. Zo weet je in ieder geval dingen die je kunt gaan doen op de dag zelf! En vergeet niet te genieten!

 

 
Door | 2023-08-11T19:21:36+00:00 augustus 11th, 2023|Feesten|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie