Tips voor een lekkere en gezonde barbecue

//Tips voor een lekkere en gezonde barbecue

Tips voor een lekkere en gezonde barbecue

Tips voor een lekkere en gezonde barbecue

 

Grillen is een leuke en smaakvolle manier om te koken, ongeacht het seizoen – zelfs als het buiten koud is! Wie houdt er niet van om samen in de zomer met vrienden buiten te koken op de barbecue.

Het beste deel is dat grillen een van de gezondste manieren om te koken is! Volg gewoon onze top tien tips voor gezond grillen en barbecueën.

  1. Kies de juiste eiwit

Vis, kip zonder vel en mager gevogelte zijn allemaal gezondere keuzes. De goede vetten in vis zoals zalm en forel hebben zelfs gezondheidsvoordelen. En als je grilt met vaardigheid, missen je gasten niet eens het rode vlees, dat meestal meer verzadigd vet bevat. Wikkel gemarineerde visfilets in folie, maak kleurrijke kip kebabs of maak meer hartige kalkoenburgers door fijngehakte portobello champignons en uien in de pasteitjes te mengen.

  1. Hou de juiste porties aan

Een gezond deel van elk soort vlees is ongeveer 100 gram, of de grootte van een spel kaarten, en zeker niet meer dan 200 gram. Als dat klein klinkt, onthoud dan alle heerlijke gegrilde groenten en bijgerechten die het gezelschap op je bord houden!

  1. Voeg kleur toe

Zowat al je favoriete kleurrijke fruit en groenten kunnen gegrild worden, alleen of in ketjap, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen die zelfs de meest toegewijde carnivoor kan overtuigen. De truc is om ze in stukken te snijden die snel en gelijkmatig zullen koken. Borstel met een gezonde olie om vastplakken te voorkomen of gebruik een grillmand om ze uit de vuurlinie te houden. Sommige favorieten zijn asperges, avocado, paprika, maïs, aubergine, champignons, uien, aardappelen, squash en courgette.

  1. Gebruik geen slechte vetten

Koop zonder vel gevogelte of verwijder de schil voor het koken. Verwijder zichtbaar vet op het vlees. Borstel of marineer gerechten met een gezonde frituurolie. En laat het druipen – zorg ervoor dat vet tijdens het koken van het voedsel weg druipt.

  1. Gebruik fruit als dessert

De natuurlijke suikers karamelliseren in de hoge hitte, waardoor ze extra zoet en smaak krijgen. Probeer gesneden appel, peer of ananas of gehalveerde bananen, vijgen, nectarines, perziken of pruimen.

  1. Hou het schoon.

Dit is niet het leuke gedeelte, maar zorg ervoor dat je na elk gebruik het rek of de grillpan wegschrobt. Zorg dat je in een juiste barbecueshop de juiste barbecue hebt. Het verwijderen van overgebleven verbrande stukken voedsel die aan de grill blijven plakken, verhindert het verbranden, roken en bittere smaken de volgende keer dat u het gebruikt.

 

 
Door | 2018-04-16T10:49:02+00:00 april 16th, 2018|Eten & Drinken|0 Reacties

About the Author:

Voor al uw relatiegeschenken.

Geef een reactie