Lunchen Delft

//Lunchen Delft

Lunchen Delft

Lunchen Delft

Op dit moment regent het maar de zomer is in aantocht en met de zomer komt beter weer, hogere temperaturen en veel zon. De ideale ingrediënten om op een terrasje neer te ploffen, lekker een wijntje te bestellen en te gaan lunchen terwijl je gezellig mensen kunt kijken. Lunchen kan natuurlijk op ontzettend veel verschillende plekken maar Lunchen Delft is toch wel mijn absolute favoriet. Dit komt niet alleen doordat het restaurant zo leuk is en het eten zo lekker. De stad Delft heeft stiekem een klein beetje mijn hart gestolen. Daarom ga ik zo graag Lunchen Delft. Ben je benieuwd waarom ik Delft zo een leuke stad vind? Lees dan snel verder.

Historisch centrum

Delft heeft allereerst een prachtig historisch centrum en rijke geschiedenis. Tegenwoordig is Delft vooral bekend als kennisstad. Dit komt door de aanwezigheid van de TU Delft en verschillende onderzoeksinstituten. Delft is daarmee dus ook een studentenstad en dat zorgt ervoor dat er altijd genoeg te doen en te zien is als je aan het Lunchen Delft bent. In de geschiedenis is Delft overigens vooral bekend omdat Willem van Oranje er verbleef en uiteindelijk is vermoord. De Oranjes worden daarom ook traditioneel bijgezet in de deze stad.

Rijke cultuur

Delft heeft een hele rijke cultuur. Door zijn status als studentenstad en historische stad zijn er veel evenementen te vinden. Je kunt dus na het lunchen in Delft een kijkje nemen bij een evenement. Deze worden vaak gehouden in de oude Lijm- en Gelatinefabriek.  Delft is natuurlijk ook erg bekend om het aardewerk genaamd Delfts blauw. Er zijn nog twee aardewerkfabrieken in Delft waar je ook een kijkje kunt nemen. Deze fabrieken heten de Porceleyne Fles en de Delftse Pauw. Er worden ook verschillende festivals georganiseerd in Delft door het jaar heen. Denk bijvoorbeeld aan het Delft Fringe Festival en het Jazz Festival. Dus heb je een keer een dagje over? Neem dan een kijkje in deze prachtige stad en ga lekker Lunchen Delft.

 
Door | 2018-05-08T07:27:26+00:00 mei 8th, 2018|Eten & Drinken|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie