Welke sector past bij jou?

//Welke sector past bij jou?

Welke sector past bij jou?

Welke sector past bij jou?

De arbeidsmarkt van Nederland is zeer divers met vele beschikbare beroepen. Om de arbeidsmarkt zo divers is is er gekozen om sectoren aan te brengen in de arbeidsmarkt. beroepen zijn ingedeeld in sectoren die bij elkaar passen en horen. De sectoren zijn alsvolgt:

Gezondheidszorg en welzijn

beroepen die in de sector gezondheid en welzijn vallen hebben over het algemeen veel contact met mensen. Het werk dat ze uitvoeren draagt veel verantwoordelijkheid en is vrij zwaar te noemen. Echter vinden de mensen die in deze sector werken dat geen problemen omdat ze geven om de gezondheid en het welzijn van hun medemensen.

Handel en dienstverlening

In deze sector vallen bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met de verkoop van goederen en of diensten met een winstoogmerk. Beroepen hierin kunnen uiteen lopen van winkelverkopers tot financiële adviseurs. Het is een zeer grote uitgebreide sector waar veel mensen actief in zijn.

ICT

De sector ICT houdt zich vooral bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. De meeste beroepen in deze sector hebben te maken met ontwerpen, vernieuwen, behouden, beheren en ontwikkelen van systemen.

Justitie, veiligheid en openbaar bestuur

Onder deze sector vallen over het algemeen alle beroepen binnen de overheid. De beroepen houden zich vooral bezig met het beheren, beschermen en verbeteren van het land. Zonder deze beroepen zal het een chaos worden en zal iedereen maar doen wat ze willen met ernstige gevolgen van dien.

Landbouw, natuur en visserij

Hier vallen veel beroepen onder die in de buitenlucht worden uitgevoerd. De mensen die hier werken hebben voornamelijk oog voor zaken zoals, gezondheid, welzijn van dieren, verduurzaming en denk sterk aan het milieu.  

 
Door | 2019-06-11T07:35:27+00:00 juni 11th, 2019|Carrière|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie