Tips om werk te vinden in de bouw

//Tips om werk te vinden in de bouw

Tips om werk te vinden in de bouw

Tips om werk te vinden in de bouw

Wil je een baan vinden in de bouw? Dat is heel begrijpelijk. De bouw is namelijk een hele leuke sector om in te werken. Je blijft fit doordat je lekker actief bezig bent, je werkt samen met gezellige collega’s en je hebt veel voldoening van je werk. Maar hoe vind je nou een leuke baan in de bouw? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Netwerken

Netwerken is ontzettend belangrijk als je op zoek bent naar een baan in de bouw. Niet elk bedrijf zet namelijk meer vacatures uit, online of offline. Het uitzetten van vacatures is namelijk tijdrovend en dus kostbaar. Voor verschillende vacaturesites moet er worden betaald, en niet alle bedrijven doen dit. Bovendien kost het veel tijd om een complete sollicitatie procedure te doorlopen. Bedrijven gaan dus steeds vaker op zoek naar de geschikte kandidaat via hun netwerk. Zo weten ze van tevoren precies waar ze aan toe zijn. Het is dus erg belangrijk om een goed netwerk op te bouwen. Leg contact met interessante professionals in de bouw, en wie weet kom je zo wel aan een baan!

Uitzendbureaus

Ook kun je kiezen voor een uitzendbureau. Via een uitzendbureau heb je namelijk ook veel mogelijkheden om aan het werk te gaan. Uitzendbureaus hebben een groot netwerk, en misschien zit er wel een vacature bij die aansluit bij jouw wensen en vaardigheden. Voor de bouw kun je terecht bij een speciaal uitzendbureau voor de bouw en techniek, namelijk Vakmasters Goes.

Vacatures zoeken

Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar vacatures. Niet alle bedrijven zullen hun vacatures weergeven op de bekende vacaturesites, maar er zijn er genoeg die dit nog wel doen. Ga dus eens op zoek naar vacatures die passen bij jouw interesses en capaciteiten. Zoek op verschillende websites, want niet alle bedrijven zullen al hun vacatures op alle websites weergeven.

Goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek

Heb je een vacature gevonden die perfect aansluit bij jouw wensen? Heb je een sollicitatiebrief en je cv verstuurd? En ben je ook nog eens uitgenodigd om op gesprek te komen? Dan is het belangrijk om niet te licht te denken over dit gesprek. Bereid je goed voor door informatie over het bedrijf en over de functie op te zoeken. Bedenk van tevoren alvast een paar goede antwoorden op vragen en zorg ook voor een toelichting. Verder is het belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien en om een geïnteresseerde houding aan te nemen.

 
Door | 2019-10-07T14:01:07+00:00 oktober 7th, 2019|Carrière|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie