Stagelopen in Afrika

Home » Blog » Carrière » Stagelopen in Afrika

Stagelopen in Afrika

Stagelopen in Afrika

Benieuwd naar andere culturen, wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling, wil je werkervaring opdoen en wil je mensen helpen? Dan is vrijwilligerswerk in Afrika perfect voor jou. Het wonen en helpen van de mensen hier zal een ervaring zijn waar je nooit spijt van zult krijgen. Daarnaast is het dus te combineren met een stage waardoor je de tijd vanuit opleidingsoogpunt ook nuttig invult.

Begeleiding

Er zijn verschillende organisaties zoals DoinGood die zorgen voor begeleiding waardoor je ervan verzekert bent dat je een stage in Afrika op een goede manier af kunt ronden.  Zij helpen je bij de introductie, voortgang en evaluatie. Verder wordt je tijdens je stage ook altijd begeleid door een professional uit jouw vakgebied, die in staat is om je een goede inhoudelijke beoordeling te geven.

Verschillende stages

Vrijwilligerswerk in Afrika is goed te combineren met stages op verschillende niveaus. Je kunt een stage doen waarbij je vooral meeloopt, maar het is ook mogelijk om een afstudeeronderzoek te doen in Afrika. Op HBO en WO-niveau zijn de meest voorkomende stages in Afrika voor de opleidingen: fysiotherapie, ergotherapie, pedagogiek, verpleegkunde, Orthopedagogiek, sociaal maatschappelijk dienstverlener en pabo. Voor mbo-stageplaatsen met er vaan een erkenning zijn door S-BB. De vakgebieden waarvoor vaak stages beschikbaar zijn in Afrika zijn zorg & welzijn en onderwijs/sport.

Ondersteuning van de lokale bevolking

Natuurlijk is het afronden van je opleiding belangrijk, maar het helpen van de lokale bevolking is nog veel belangrijker. Veel Afrikaanse mensen leven nog in enorme armoede en hebben niet de beschikking over genoeg voedsel en over de benodigde medische hulp. Jouw bijdrage op locatie is dan ook van enorm belang. De waardering van de mensen is ook enorm en dit is iets dat je heel je leven bij je zult dragen. Twijfel dus niet en bekijk online alle mogelijkheden om stage te lopen in Afrika, of eventueel ergens anders waar je mensen in nood kunt helpen.

 
Door | 2017-10-13T13:45:16+00:00 oktober 13th, 2017|Carrière|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie