Wat kenmerkt een echte metselaar

//Wat kenmerkt een echte metselaar

Wat kenmerkt een echte metselaar

Wat kenmerkt een echte metselaar

Metselaar is een bekend beroep in de bouw waarvoor je je gericht kan opleiden met de opleiding metselaar op de verschillende niveaus van het MBO. Echter het volgen van een opleiding maakt je wel officieel een metselaar, alleen nog niet perse een goede metselaar. Goede metselaars staan bekend om hun specifieke kenmerken.

Realistisch

Een metselaar werkt met stenen en bindmiddel om de stenen met elkaar te verbinden. Voor iedere constructie kan een andere manier van metselen nodig zijn die de metselaar moet beheersen. Zo moet hij ook kunnen aangeven dat een bepaalde manier van metsel niet zal gaan werken bij een project. Verder zal hij ook eerlijk aangeven of een bepaald project met de gewenste constructie gehaald zal kunnen worden. Hij moet realistisch kijken of het project in de gewenste tijd, budget en kwaliteit kan worden gedaan.

Onderzoekend

Zoals eerder al aangegeven zijn er vele verschillende constructie technieken mogelijk. De metselaar zal deze moet beheersen en kunnen toepassen. Zo zou de metselaar met deze kennis de juiste constructie moeten kunnen metselen die het gewenste resultaat levert. Hij zal gaandeweg op obstakels kunnen stuiten die hij dan ook zou moeten kunnen oplossen. Een metselaar kan dit omdat hij onderzoekend is en zo een mogelijke manier zal weten te vinden voor het probleem.

Analytisch Vermogen

Om metselwerk uit te kunnen voeren moet een metselaar in staat zijn de opdracht op de juiste manier te analyseren. Hij zou voordat hij zal gaan beginnen duidelijk moeten hebben wat het stappenplan voor het project zal gaan worden. Zo komt hij niet voor verrassingen te staan in zijn planning van het project dankzij het analyseren van de opdracht en het opstellen van een stappenplan.

Inzicht

Het hebben van inzicht in het vak als metselaar is handig, het is aan te leren maar sommige hebben hier ook aanleg voor. Als metsel is het handig om inzicht te hebben in het werk, zo kunnen fouten en obstakels voorkomen of snel opgelost worden. Met inzicht in het werk kan er ook sneller en efficiënter gewerkt worden.

 
Door | 2018-11-08T12:52:44+00:00 november 11th, 2018|Bouw en Advies|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie