Tips en trick voor solliciteren

//Tips en trick voor solliciteren

Tips en trick voor solliciteren

Tips en trick voor solliciteren

Een goede eerste indruk is van ontzettend groot belang. Als je gelijk onverzorgd en ongemotiveerd eruit ziet is de kans groot dat je niet aangenomen word, je moet er dus voor zorgen dat de eerste indruk positief is. Vakmasters Goes geeft een aantal tips en tricks waar je je aan kunt houden om te zorgen dat je sollicitatie goed verloopt.

Het eerste contact

Zorg als je een sollicitatie mail verstuurd dat je tekst goed op orde is, probeer altijd ervoor te zorgen dat het grammatisch in orde is en dat alles erin staat. Ook je CV moet vaak bijgesloten zijn, zorg ervoor dat deze up to date is.

De eerste indruk

Kom op tijd! zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt, zeker als je met het openbaar vervoer gaat. Voorkom dat je zwetend binnenkomt omdat je hebt moeten rennen om de bus te halen. Probeer je passend te kleden, natuurlijk zit er wel een verschil tussen een sollicitatie bij een advocatenkantoor en een sollicitatie bij een supermarkt. Verder moet je er verzorgd uitzien, mannen moeten zich netjes scheren, zorg dat je haar niet in de war zit en doe een lekker luchtje op.

Fysieke kenmerken

Probeer veel te lachen, uit studies is gebleken dat de effecten van veel lachen zeer positief zijn. Dit komt voornamelijk doordat anderen jouw als zelfverzekerd en succesvol zien. Een goede stevige handdruk komt ook zelfverzekerd over. Let wel op wie je de hand schudt, een grote stevige kerel geef je een stevigere handdruk dan een ouder vrouwtje. Probeer bij de kennismaking altijd oogcontact te houden, als je dit niet doet kun je onzeker of zelfs arrogant overkomen, dit wil je absoluut niet. Creëer een open houding, dit wilt zeggen dat je je armen niet gekruist houdt, dit creëert een gesloten houding en dit wordt ook als onzeker beschouwd.

Het gesprek

Toon belangstelling in de interviewer, bij de kennismaking kan je gerust vragen hoelang diegene al in het bedrijf werkt en hoe ze de cultuur binnen het bedrijf zou omschrijven. De interviewer krijgt zo door dat jij ook echt interesse in het bedrijf heeft, zo wordt het gesprek alleen maar gemoedelijker. Het is ook belangrijk dat je het gesprek goed voorbereid, je moet al zoveel mogelijk weten over de organisatie en de functie waarvoor je solliciteert. Probeer ook actief te luisteren naar wat ze zeggen, knik ook af en toe ja zodat ze doorkrijgen dat je die persoon volgt en begrijpt. Wees ook nooit negatief over een vorige werkgever als het gesprek die wending krijgt, straalt positiviteit uit.

 
41
Door | 2018-11-08T12:52:17+00:00 november 8th, 2018|Bouw en Advies|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie