Escape room Maarssen: de feiten

Home » Blog » Blog » Escape room Maarssen: de feiten

Escape room Maarssen: de feiten

Escape room Maarssen: de feiten

Zoals ik in mijn vorige artikel al schreef zijn escape rooms sinds 2013 in Nederland. Inmiddels zijn er in elke provincie in Nederland escaperooms te vinden. Je hoeft dus nooit ver te reizen mocht je een escape room willen doen. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Utrecht? Dan kun je naar Escape room Maarssen. Deze escape room ligt heel centraal in Utrecht en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In het vorige artikel heb ik vooral uitgelegd wat een escaperoom precies inhoudt. In dit artikel ga ik wat meer vertellen over de geschiedenis van bijvoorbeeld Escape room Maarssen en waarom de groepssamenstelling zo belangrijk is.

De geschiedenis

Elke geschiedenis van een escaperoom en dus ook die van Escaperoom Maarssen begon met een spelletje genaamd Crimson Room. Dit spel was een computerspelletje en kwam uit in 2004. Bij dit spelletje moest je ontsnappen uit een kamer met behulp van aanwijzingen en voorwerpen uit de kamer. Zulke spelletjes bestonden al in je jaren 80 maar de game Crimson Room wordt eigenlijk gezien als de grondlegger van Escape room Maarssen en alle andere escaperooms die wij tegenwoordig kennen. De eerste echte escaperooms ontstonden in 2011 en waren in vochtige kelders vol met rommel en troep om de beleving echter te maken.

Het gezelschap

Als je naar een escaperoom gaat ga je waarschijnlijk met een groep. Om de kans op succes te vergroten is het essentieel dat je mensen waarmee je gaat ontsnappen elkaar aanvullen. De grootste factor om succesvol uit de escaperoom te komen is het samenwerken. Er is natuurlijk altijd een ideale groepssamenstelling te bedenken. Maar ik ga er vanuit dat jullie niet random mensen van de straat plukken omdat zij de ideale karaktereigenschappen hebben. Natuurlijk doe je de escaperoom gewoon met je collega’s, vrienden of familie. Met wie je ook gaat je zult Escape room Maarssen als een bijzondere ervaring ervaren.

 
Door | 2018-03-09T09:30:54+00:00 maart 9th, 2018|Blog|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie