Ingiettechnieken elektronica

//Ingiettechnieken elektronica

Ingiettechnieken elektronica

Ingiettechnieken elektronica

Je elektronica ingieten? Denk dan goed na over de ingiettechnieken die er allemaal zijn. Je kunt namelijk giethars als behuizing gebruiken, ingieten in een bestaande behuizing en gieten in de licht industrie.

 

Giethars als behuizing

Gietharsen worden tegenwoordig af en toe gebruikt als alternatief voor kunststof behuizing voor elektronica. Wanneer er giethars gebruikt wordt de elektronica niet omringt door losse behuizingen. De elektronica wordt dus beter beschermt en hiernaast resulteert het in kostenbesparing. De opstartkosten worden hiermee namelijk laag gehouden.  Het voordeel van giethars is dat deze in elk gewenste vorm gemaakt kan worden.

 

Ingieten in bestaande behuizing

Naast giethars als behuizing kan er ook polyurethaan in een bestaande behuizing gegoten worden. Hiermee wordt gezorgd voor optimale bescherming. Deze techniek wordt veelal op schepen gebruikt. Elektronica mag namelijk niet in aanraking komen met vocht. Hiernaast wordt er ingegoten in een bestaande behuizing om elektrische doorslag te voorkomen. Daarnaast blijft verpakte elektronica vaak beter werken.

 

Gieten licht industrie

Verlichtingen kunnen tegenwoordig ook in een vrije vorm gegoten worden. Heldere en gekleurde harsen zijn prima inzetbaar in de licht industrie. Wil je innovatief zijn? En voorzien zijn van veilige elektronica voor je verlichting? Kies dan voor het gieten van bijvoorbeeld LED.

 

Leveranciers

Er zijn een paar bekende giethars leveranciers die de beste kwaliteit garanderen bij ingieten elektronica. Denk bijvoorbeeld aan WEVO in Duitsland.

 

Professionals

Zoals je ziet heeft het ingieten van elektronica oneindig veel mogelijkheden. Het gaat immers altijd om maatwerk. Giethars heeft een goede hechting en is daarom prima geschikt voor elektronica. Laat het ingieten wel door professionals uitvoeren. Bij elektronica is het namelijk van belang dat alles veilig en goed gebeurt. Er zijn verschillende specialisten op het gebied van ingiettechnieken.  Informeer goed en kies niet zomaar een potje van de Action om zelf mee te gaan gieten, zet je eigen veiligheid voorop!

 
Door | 2018-01-12T13:01:29+00:00 januari 12th, 2018|Bedrijfsleven|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie