Bekijk of jouw magazijn goed ingericht is!

Home » Blog » Bedrijfsleven » Bekijk of jouw magazijn goed ingericht is!

Bekijk of jouw magazijn goed ingericht is!

Bekijk of jouw magazijn goed ingericht is!

Als je een bedrijf hebt met een onoverzichtelijk magazijn is het dit de ideale manier om dat tegen te gaan: maak gebruik van een inrijstelling.

 

Om bij het begin te beginnen, eerst het magazijn. Veel magazijnen zijn niet optimaal ingericht. De magazijnen zijn onoverzichtelijk, de goederen zijn niet op de slimste manier neergezet, en er is geen rekening gehouden met goederen die langer in het magazijn moeten staan en andere die maar kort opgeslagen hoeven worden. Of er zijn magazijnen die niet optimaal maar gebruik van het de hoeveelheid beschikbare vloeroppervlakte. Het is aan te raden hier eens kritisch naar te kijken. Misschien kun je (letterlijk en figuurlijk) meer uit je magazijn halen!

 

Er zijn verschillende manieren om je magazijn in te richten. Stellingen, verdiepingsvloeren of een lege vloer. Een van de meest efficiënte manieren om een magazijn in te richten is door gebruik te maken van een inrijstelling. Een inrijstelling is een stelling die volledig gebruik maakt van elke vierkante meter in het magazijn. Als je de inrijstelling optimaal gebruikt kun je zelfs bijna elke kubieke meter in het pand gebruiken. Dat komt onder andere omdat een inrijstelling slecht 1 gangpad nodig heeft.

 

De opslag van goederen in een inrijstelling is erg overzichtelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van het LIFO systeem. Het LIFO systeem is een overzichtelijk systeem waar eigenlijk geen fouten mee gemaakt kunnen worden. LIFO staat voor Last In First Out. De goederen die als laatste in de inrijstelling gezet worden moeten er het eerst weer uit gehaald worden. Zo houd je een duidelijk overzicht van alle ingaande en uitgaande producten. Neem eens een kijkje op internet naar inrijstellingen voor uw magazijn.

 

Je kan ook altijd eventjes contact opnemen met de Ferretto Group. De Ferretto Group. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, installeren en onderhouden van stellingen. De inrijstelling is een stelling die geen onbekende is voor de Ferretto Group.

 
Door | 2016-11-10T12:32:51+00:00 november 11th, 2016|Bedrijfsleven|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie