Smartphone-gebruik in de auto stoppen door middel van apps

//Smartphone-gebruik in de auto stoppen door middel van apps

Smartphone-gebruik in de auto stoppen door middel van apps

Smartphone-gebruik in de auto stoppen door middel van apps

Tegenwoordig worden heel veel mensen tijdens het autorijden afgeleid door hun smartphone. Mensen willen constant hun meldingen bekijken, en dat is ook overal mogelijk. Behalve in een ondergrondse parkeergarage, daar heb je vaak geen bereik. Maar zelfs in een bovengrondse parkeergarage heb je in principe de hele tijd toegang tot je telefoon. Dit kan voor ongelukken zorgen. Er zijn nu verschillende apps ontwikkeld die er voor kunnen zorgen dat je tijdens het autorijden niet afgeleid wordt door je telefoon.

Meer ongelukken door gebruik smartphone tijdens het rijden

Uit een onderzoek van SIMN (Stichting Incident Management Nederland) blijkt dat het aantal ongelukken in Nederland het afgelopen jaar met 27% is gestegen. Tot 2013 daalde het aantal ongelukken juist. Dit kan er mee te maken hebben dat mensen hun smartphone gebruiken tijdens het rijden en dus sneller afgeleid zijn. Uit een schatting van VVN (Veilig Verkeer Nederland) blijkt dat een kwart van de ongelukken komt door het gebruik van een smartphone in het verkeer.

Apps die smartphone gebruik tijdens het rijden voorkomen

Omdat smartphone gebruik tijdens het rijden een groot probleem is, hebben verschillende partijen een app ontwikkeld waarmee dit voorkomen kan worden. Dit soort apps zorgen ervoor dat je geen meldingen binnen krijgt als je aan het rijden bent. Hierdoor raak je dus afgeleid tijdens het rijden. Het verschilt per app wat precies de functionaliteiten zijn. Bij sommige apps wordt er bijvoorbeeld ook automatisch een bericht naar een apper of beller verstuurd dat je aan het rijden bent en het bericht niet kunt beantwoorden. Ook zijn er apps die meldingen tijdens het rijden blokkeren, maar zodra je stil staat wel weer berichten tonen. Tijdens het gebruik van de app blijf je muziek of navigatie gewoon horen. Ook kun je punten sparen en je vrienden uitdagen. Je moet de app wel zelf activeren voordat je gaat rijden.

 
Door | 2017-11-02T13:07:16+00:00 november 2nd, 2017|Auto|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie