3 Tips om meer succes te hebben met afvallen

//3 Tips om meer succes te hebben met afvallen

3 Tips om meer succes te hebben met afvallen

3 Tips om meer succes te hebben met afvallen

Begin een afvalwedstrijd: meer motivatie

Lok een vriend of vriendin uit om samen met je af te vallen. Dit kan natuurlijk alleen als je iemand kent die ook wat aan het lichaamsgewicht wil veranderen. Het is ook mogelijk om het samen te doen met iemand op de sportschool die hetzelfde doel als jij heeft. Samen bereik je meer. Als je anderen uitlokt voor een gezamenlijke afvalstrijd dan krijg je nieuwe stimulans en gaat het afvallen makkelijker. Je hebt dan ook altijd iemand die je kan steunen in tijden dat het afvallen niet zo goed gaat. Met iemand samen is het ook minder makkelijk om op te geven. Je kan het afslanken dan makkelijker volhouden. Dat is uiteindelijk voor veel personen het belangrijkste; blijven volhouden in tijden dat het wat minder gaat.

Kleine borden: eet minder

Heb je grote borden in huis? Met grote borden eet je meer. Dit komt doordat je er meer op kunt scheppen waardoor de porties groter zijn. Kleine borden kunnen behulpzaam zijn om niet zo veel te eten als je normaal doet. Op een kleiner bord past immer minder eten. Door kleinere borden te kiezen kun je minder opscheppen. Jezelf vol eten is dan verleden tijd doordat je simpelweg niet genoeg op je bord hebt liggen. Let er wel op dat je niet nog een bord neemt na het kleine bord. Doorgaans ben je na het kleinere bord ook gevuld waardoor het niet eens nodig is om een tweede bord eten te nemen.

Ontbijt: de belangrijkste maaltijd

Het is goed voor de gezondheid van het menselijk lichaam om iedere ochtend een ontbijt te nuttigen. Er zijn veel voordelen die gepaard gaan met het eten van het ontbijt. Dit komt doordat het lichaam een groot aantal uren geen voeding heeft gehad. Het lichaam heeft na de slaap de voeding hard nodig. Een volwaardig ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit havermout met melk en wat wheypoeder maar twee broodjes pindakaas kan ook. Er zijn veel keuzes waardoor er een lekker ontbijt voor iedereen is dat ook gezond is. Een volwaardig ontbijt geeft je voldoende energie voor het begin van de dag zodat je goed de dag begint. Als je een ontbijt selecteert ga dan voor eten met koolhydraten en veel eiwitten. Probeer de vetten tijdens het ontbijt laag te houden.

 
Door | 2016-02-10T09:35:34+00:00 februari 10th, 2016|Afvallen|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie