Tips voor timemanagement

/, Bedrijfsleven/Tips voor timemanagement

Tips voor timemanagement

Tips voor timemanagement

Al sinds tijden stijgt de werkdruk meer. Bovendien krijgen we het vaak ook op andere manieren drukker. Hierdoor kan het handig zijn voor een betere planning voor onze werkzaamheden te zorgen waarbij timemanagement kan helpen. Timemanagement is een manier om dingen op de juiste manier in goede banen te leiden. Hierdoor krijg je meer zicht en controle op je werk. Eigenlijk zorg je voor een verbetering van je tijdbeheersing.
Er zijn een aantal situaties te bedenken waarin je het gevoel krijgt timemanagement nodig te hebben. Denk bijvoorbeeld aan situaties van stress waarin je een gebrek aan controle voelt of niet toekomt aan belangrijke taken. Hierdoor kan tevens de kwaliteit van je werk afnemen en je kunt het gevoel hebben minder betrokken te zijn bij je werk.

Wanneer je aan timemanagement wil doen kunnen we je hier een aantal kleine tips in geven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met te bekijken waar jouw probleem op je werk precies plaats vindt. Begin daarna met het bijhouden van je werkzaamheden op dit gebied gedurende 1 of 2 weken. Plan deze informatie in en houdt bij hoeveel tijd je besteedt aan deze werkzaamheden. Denk hierbij ook aan het lezen, het plegen van telefoontjes en/of het beantwoorden van je mail. Wanneer je hier een overzicht van gemaakt hebt kun je kijken waar je tijd over hebt gehouden.
Denk ook aan wat voor resultaat je wil behalen. Hierdoor weet je waarvoor je werkt en ben je niet richtingloos. Hierdoor geef je meer sturing aan wat je doet en je kunt je werkzaamheden toetsen aan je resultaat. Wat hierbij ook helpt is het stellen van doelen. Maak bijvoorbeeld een overzicht van de doelen die je op korte, middellange of lange termijn wil behalen. Zorg er wel voor dat deze doelen in overeenstemming moeten zijn met het resultaat wat je wil bereiken.
Denk hierbij ook aan het stellen van prioriteiten. Hierbij kun je onderscheid maken tussen de belangrijke zaken en de zaken die nog wel even kunnen wachten. Tevens kun je proberen vaker ‘nee’ te zeggen tegen. Dit kan even eng zijn maar je kunt ervoor kiezen dit alleen op bepaalde momenten te doen. Zo kun je ervoor kiezen alleen de werkzaamheden uit te voeren die daadwerkelijk bij jou horen. Hierdoor zul je zeker wat tijdwinst creëren.
Verder is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om tijdwinst te kweken het maken van een goede planning. Je kunt naast een dagplanning, een week en maandplanning te maken. Hierdoor geef je meer structuur aan je werkzaamheden en zul je minder snel in de gelegenheid komen om zaken (onnodig) uit te stellen. Belangrijk hierbij is dat je je niet voor de volle 100% inplant maar dat je ook rekening houdt met mogelijke uitloop van werkzaamheden of andere onverwachte zaken of klussen. Wanneer deze dingen niet plaats zullen vinden houdt je wel tijd over en deze kun je vervolgens gebruiken om je weer even op te laden.

Deze tips hebben allemaal als voordeel dat je meer tijd zult winnen. Goed timemanagement zorgt uiteindelijk weer voor minder stress en je kunt zorgvuldiger en efficiënter werken. Ook heeft het voordelen voor je omgeving, zo kunnen anderen fijner werken doordat ze weten waar ze aan toe zijn in het geval er een goede planning is gemaakt. Als je meer wil leren over timemanagement en hoe je dit zo goed mogelijk kunt integreren om jezelf te verbeteren, kun je ervoor kiezen hier een cursus in te volgen. Zo krijg je meer zaken onder de knie die op dit gebied kunnen spelen, kijk bijvoorbeeld op cursus timemanagement. Learnit biedt meerdere cursussen aan waarop je je op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunt ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan een cursus illustrator.

 

 
Door | 2018-08-08T13:17:11+00:00 juni 5th, 2018|Advies, Bedrijfsleven|0 Reacties

About the Author:

Reputatiefabriek is een online marketing bureau wat aan SEO activiteiten doet. Ook wordt er gebruik gemaakt van Google Analytics en Technische SEO.

Geef een reactie