Liefdesverdriet verwerken met deze handige gebroken hart tips

Home » Blog » Advies » Liefdesverdriet verwerken met deze handige gebroken hart tips

Liefdesverdriet verwerken met deze handige gebroken hart tips

Liefdesverdriet verwerken met deze handige gebroken hart tips

Liefdesverdriet verwerken is niet altijd even eenvoudig. Het maakt niet uit hoe lang een relatie heeft geduurd: een gebroken hart kan soms meer pijn doen na een verliefdheid van een paar weken dan een huwelijk van jaren. Het ligt erg aan de omstandigheden en hoe de persoon met een gebroken hart in de relatie stond en het wel of niet wilde uitmaken. Of soms is juist degene die het heeft uitgemaakt, degene met een gebroken hart. Ons gevoel is iets wat we niet altijd in de hand hebben, en je hoeft je dan ook nergens voor te schamen. Al je emoties en gedachten mogen er zijn! Je bent niemand verantwoording verschuldigd, alleen jezelf. Maar voor je eigen bestwil is het wel fijn om zo snel mogelijk over je liefdesverdriet heen te komen. Het is geen race, het heeft geen haast. Maar je wilt wel verder met je leven, kunnen genieten van jezelf en de wereld.

De eerste stap is dan ook gewoon je gevoelens accepteren. Vaak willen we die niet. We willen aan onszelf werken omdat het niet fijn voelt. Het doet pijn. We zijn obsessief bezig. Natuurlijk wil je er vanaf! Toch is acceptatie belangrijk. Pas door te accepteren, komt er ruimte vrij om diep te helen. Anders gaat al je emotionele en geestelijke energie op aan verzet tegen de situatie. Maar die kun je nu eenmaal niet veranderen. Het is zoals het is. Wrok, leegte, pijn, woede, eenzaamheid, angst en ja, ook de liefde die je nog voelt voor de ander, mogen er allemaal zijn. Laat al je gedachten en emoties in je opkomen, en zeg: “Ik zie je. Ik voel je. Je mag er zijn. Je hebt een functie. Ik leer en groei hiervan. Bedankt.”

Maar soms kan dit behoorlijk intens zijn, en heb je tegelijkertijd ook wat behoefte aan afleiding. Alles op z’n tijd! Je hoeft jezelf niet te overweldigen en je kunt het gerust langzaam opbouwen. Verwen jezelf ook gerust met een niuew kapsel, lichaamsbeweging of tijd doorbrengen met vrienden. Hou balans in je leven zodat je niet in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Het is goed om balans te vinden. Accepteren en toch ook werken aan jezelf om de situatie te verbeteren. Obstakels helpen ons nu eenmaal om te groeien. Verandering is niet leuk, maar sta er ook voor open dat het bij het leven hoort en soms iets beter kan brengen op lange termijn, zelfs als je daar de uitkomst nu nog niet van kunt zien of bevatten. Sta weer open voor geluk! En heel je gebroken hart!

 
Door | 2018-01-08T08:40:37+00:00 januari 8th, 2018|Advies|0 Reacties

About the Author:

Met passie voor teksten en content.

Geef een reactie